02.06.2013 15:23

Ikšķilē uzvar "Vienotība"; ievēlēts arī Ufo un Miglinieks

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ikšķiles novadā pašvaldību vēlēšanās uzvarējusi līdzšinējā domes priekšsēdētāja Induļa Trapiņa pārstāvētā partija "Vienotība", kas saņēmusi 1933 balsis jeb 55,59 % vēlētāju atbalsta.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie vēlēšanu rezultāti, partija iegūs astoņas deputātu vietas. Darbu domē bez Trapiņa turpinās Valentīns Špēlis, Ivars Viļums, no jauna ievēlēti Guntars Kurmis, bijušais basketbolists un Latvijas basketbola izlases treneris Igors Miglinieks, SIA "Sula" vadītājs Linards Liberts, Arvīds Akmanis un Jānis Lazdāns.

Otro vietu Ikšķilē un trīs deputātu vietas ieguvusi "Zaļo un zemnieku savienība" ar 572 jeb 16,45 % vēlētāju balsu. Ievēlēti pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Jānis Rudzītis, skolotāja Zane Bēķe, darbu pašvaldībā turpinās Ingūna Bērziņa.

Par mata tiesu trešo vietu izcīnījusi Kaspara Upaciera jeb Ufo vadītā partija "Apvienība "Iedzīvotāji"" ar 485 balsīm jeb 13,95 % vēlētāju atbalsta, kas partijai dos divas deputātu vietas. Ievēlēti Ufo un partijas pirmais numurs, SIA "JB Profecto" valdes loceklis Edgars Logins.

Pie divām vietām domē tikusi arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kas saņēmusi 453 balsis jeb 13,03 % vēlētāju atbalsta. Ievēlēta Valda Krinkele un z/s "Lauciņi" īpašnieks Ainārs Stiliņš.

Par pašreizējā novada domes priekšsēdētāju Trapiņu šajās vēlēšanās nobalsots 3029 reizes, ielikti 1139 plusi, kā arī veikti 43 svītrojumi. Par Ufo nobalsots 584 reizes, viņš izpelnījies 147 plusus, kā arī saņēmis 48 svītrojumus.

Kā ziņots, Upaciers janvāra beigās atstāja "Radio SWH", kur 16 gadus bija viens no satīriskā rīta raidījuma "Bē Bē Brokastis" veidotājiem. "Bē Bē Brokastis" izskanēja ar pēdējo raidījumu 31. janvārī. Maijā startēja Upaciera izveidotais interneta radio "BoomFM".

1966. gadā dzimušais Upaciers darbojies arī politikā, 2009. gadā dibinājis vietēja mēroga politisku kustību un kandidējis uz Ikšķiles pašvaldības domi pašvaldību vēlēšanās. Kā Ufo viņš arī vadījis daudz izklaidējošu pasākumu, braucis pie ārzemēs dzīvojošām latviešu kopienām un piedalījies vairāku skaņdarbu izdošanā.

Par Miglinieku nobalsots 2018 reizes, viņš izpelnījies 234 plusus, kā arī saņēmis 149 svītrojumus. Kā vēstīts, Latvijas basketbola speciālists Miglinieks pievienosies Ķīnas čempionvienības Guandunas "Southern Tigers" treneru kolektīvam, ziņoja treneri pārstāvošā "Prime-Athlete" aģentūra.

Miglinieks "Southern Tigers" komandai palīdzēs Ķīnas Nacionālajās spēlēs, kas risināsies no 31. augusta līdz 12. septembrim. Viņš šajā laikā aizstās Jonu Kazlausku, kurš būs aizņemts ar Lietuvas izlases vadīšanu Eiropas čempionātā. Latvijas treneris jau iepriekš strādājis Ķīnā, kad bija Kazlauska palīgs nacionālajā izlasē. Savukārt tagad oficiāli Kazlausks ir "Southen Tigers" galvenā trenera Fena Du palīgs.

Nupat aizvadītajā sezonā 49 gadus vecais Miglinieks galvenā trenera pienākumus nevienā vienībā nepildīja, bet ilgāku laiku kopā ar Ainaru Zvirgzdiņu bija Latvijas komandas "Barons kvartāls" konsultants. Miglinieks 1997. gadā bija Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris, bet trenera karjeras laikā bijis arī vairāku Latvijas, Kipras, Krievijas, Polijas un Ukrainas klubu galvenais treneris.

Kopumā Ikšķiles novadā nobalsojuši 3443 balsstiesīgie iedzīvotāji. Iepriekšējās Ikšķiles novada domes vēlēšanās 2009. gadā uzvarēja "Latvijas Zemnieku savienība", kurai uz papēžiem mina "Apvienība "Iedzīvotāji"". Abas partijas ieguva piecas vietas.