02.06.2013 14:16

Saulkrastieši domes vadībā grib redzēt Nacionālo apvienību "VL-TB/LNNK" – nobalso teju puse iedzīvotāju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastieši domes vadībā grib redzēt Nacionālo apvienību "VL-TB/LNNK" – nobalso teju puse iedzīvotāju Krišjānis Grantiņš

Saulkrastu novadā pašvaldību vēlēšanās uzvarējusi līdzšinējā domes priekšsēdētāja Ervīna Grāvīša pārstāvētā Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kas saņēmusi 1116 balsis jeb 48,33 % vēlētāju atbalsta.

Apvienība iegūs astoņas deputātu vietas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie vēlēšanu rezultāti. Darbu domē bez E. Grāvīša turpinās Zvejniekciema vidusskolas direktors Andris Dulpiņš un ārste Santa Ancāne, vēsta LETA. Savukārt no jauna ievēlēta mūzikas pedagoģe Antra Deniškāne, SIA "Bemberi maiznīca" izpilddirektors Mārtiņš Kišuro, SIA "Saulkrastu meži" valdes loceklis Valdis Baltiņš, Pēterupes evanģēliski luteriskās draudzes valdes loceklis Artis Blankenbergs, kā arī Zvejniekciema vidusskolas mājturības un tehnoloģijas skolotāja Guna Lāčauniece.

Otro vietu izcīnījusi partija "Vienotība" ar 801 balsi jeb 34,69 % vēlētāju atbalsta, kas partijai dos piecas deputātu vietas. Atkārtoti ievēlēts līdzšinējais novada domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Līcis, Selga Osīte un Līga Vaidere, no jauna – Aiva Aparjode un Edgars Brumermanis.

Vienu vietu iegūs Bruno Veide no Latvijas Zaļās partijas, kas saņēmusi 207 balsis jeb 8,96 % vēlētāju atbalsta, beidzamā vieta tikusi Igoram Žukovam no "Saskaņas centra", saņemot 7,28 % vēlētāju balsu.

Par pašreizējo novada domes priekšsēdētāju E. Grāvīti šajās vēlēšanās nobalsots 1546 reizes, ielikti 520 plusi, kā arī veikti 90 svītrojumi. N. Līcis izpelnījies 447 plusus un 59 svītrojumus. Par viņu nobalsots 1189 reizes.

Kopumā Saulkrastu novadā nobalsojuši 2292 balsstiesīgie iedzīvotāji. Iepriekšējās Saulkrastu novada domes vēlēšanās 2009. gadā neviena no partijām neieguva vairāk par trim deputāta vietām, trīs vietas ieguva arī šo vēlēšanu uzvarētāja – Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".