02.06.2013 04:34

Mālpils novadā, visticamāk, pie vadības paliks viss vecais sasaukums; četri deputāti paliek "aiz borta"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mālpils novadā varas grožus savās rokās arī turpmāk, visticamāk, turēs līdzšinējais mērs Aleksandrs Lielmežs. Mālpils novadā varas grožus savās rokās arī turpmāk, visticamāk, turēs līdzšinējais mērs Aleksandrs Lielmežs. Krišjānis Grantiņš

Mālpils novadā pašvaldību vēlēšanās uzvarējusi līdzšinējā novada domes priekšsēdētāja Aleksandra Lielmeža vadītā vēlētāju apvienība "Vienoti Mālpilij!".

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie provizoriskie rezultāti, A. Lielmeža partija vēlēšanās ieguvusi 85,25 % vietējo vēlētāju balsu, otrajā vietā ar 11,02 % balsu atstājot partiju "Visu Mālpilij – Visu Latvijai", raksta LETA. Šie abi arī ir vienīgie vēlēšanu saraksti, par kuriem varēja balsot Mālpils novadā.

Saskaņā ar vēlēšanu provizoriskajiem rezultātiem, "Vienoti Mālpilij!" ieguvusi astoņu deputātu mandātus novada domē, bet "Visu Mālpilij – Visu Latvijai" – tikai vienu. Tieši A. Lielmežam, kurš vēlēšanās savas partijas sarakstā kandidēja ar pirmo numuru, vēlētāji arī izrādījuši vislielāko uzticību. Kopā ar viņu no partijas domē ievēlēta Solvita Strausa, Leontina Amerika, Valts Mihelsons, Māra Ārente, Andris Apsītis, Rolands Jomerts un Voldemārs Cērps.

Savukārt vienīgais no "Visu Mālpilij – Visu Latvijai" ievēlētais deputāts ir Linards Ligeris, kurš darbojās arī līdzšinējā novada domes sasaukumā.

Jau vēstīts, ka līdz ar šogad veiktajām izmaiņām pašvaldību vēlēšanu likumā Mālpils novadā deputātu skaits no 13 samazināts līdz deviņiem mandātiem. Tas nozīmē, ka "aiz strīpas" no vecā sasaukuma palikuši šādi deputāti: Edīte Saleniece, Valentīns Svikšs, Agnese Hildebrante un Jānis Lauva (visi no "Vienoti Mālpilij!").