01.06.2013 21:30

FOTO: Jūrmalā vēlēšanu dienā viss mierīgi, dienas iepriekš – ne tik (+ video)

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lai gan pašiem vēl balstiesību nav, mazie jūrmalnieki labprāt izmantoja iespēju un iemeta vēlēšanu aploksni urnā vecāku vietā. Lai gan pašiem vēl balstiesību nav, mazie jūrmalnieki labprāt izmantoja iespēju un iemeta vēlēšanu aploksni urnā vecāku vietā. Krišjānis Grantiņš

Jūrmala ir viena no tām Latvijas vietām, kur mēri mainās biežāk nekā reizi četros gados, un dažādas politiskās aktivitātes priekšvēlēšanu laikā sit augstu vilni.

Piemēram, 22. maijā Jūrmalas vēlēšanu komisija saņēma iesniegumu no sabiedriskās kustības "Nepilsoņu kongress" par aktivitāšu rīkošanas vietām pie vairākiem vēlēšanu iecirkņiem. Kad saņemts atteikums, tad organizācija vērsās Administratīvajā tiesā, portāls "Apriņķis.lv" uzzināja Jūrmalas domes vēlēšanu komisijā.

"Savā iesniegumā Jūrmalas domē mēs esam īpaši uzsvēruši, ka mūsu sabiedriskās vēlēšanas nav saistītas ar pašvaldību vēlēšanām, mūsu kandidātu vidū nav neviena, kurš kandidētu pašvaldību vēlēšanās, un mēs netaisāmies aģitēt," plašsaziņas līdzekļus informēja organizācijas pārstave Elizabete Krivcova. Tāpēc lēmums aizliegt pulcēties netālu no vēlēšanu iecirkņiem esot pretlikumīgs.

Tikmēr 1. jūnijā jūrmalnieki rāmi devās uz vēlēšanu iecirkņiem. Kā sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" norādīja Jūrmalas domes izglītības nodaļas un bāriņtiesas ēkā ierīkotā vēlēšanu iecirkņa priekšsēdētājs Ilmārs Pilinieks, cilvēku aktivitāte esot pat mazāka nekā darbinieki gaidījuši. "Iespējams, tie, kuri gribēja, nobalsoja jau iepriekšējās dienās, daļa nāks pašā vakarā," spriež vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs.

Savukārt pie vēlēšanu iecirkņa sastaptajiem jūrmalniekiem domas par to, kas četros gados vietvarā varētu būt citādāks, dalījās. Bija tādi, kuri atzina, ka balsojuši par esošajiem politiskajiem spēkiem, jo uzskata, ka nekā labāka jau tāpat nebūšot, savukārt Jūrmalas iedzīvotājs Aleksandrs skaidri un gaiši noteica, nākot ārā no iecirkņa, ka atbalstot tikai kādreizējo mēru Raimondu Munkevicu.

Līdz plkst. 20 Jūrmalā savu balsi par labu kādam sarakstam bija atdevuši 44,89 % jeb 16 080 jūrmalnieki.

Video ieskats no vēlēšanu gaitas Ķekavā, Salaspilī un Jūrmalā: