01.06.2013 14:49

Vienā no vēlēšanu iecirkņiem Jūrmalā aizdomas par "Tautas kontroles" veiktu nelikumīgu aģitāciju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

218. vēlēšanu iecirknī, kas atrodas Kauguru kultūras namā Jūrmalā, radušās aizdomas par partijas "Tautas kontroles" veiktu nelikumīgu aģitāciju pašvaldību vēlēšanās.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja iecirkņa priekšsēdētājs Didzis Tolmanis, vēlēšanu komisija saņēmusi informāciju par to, ka "Tautas kontroles" saraksta līderis Vadims Maļinovskis kopā ar vēl kādu personu iecirkņa aizmugurē dalot materiālus, tādēļ izsaukta Jūrmalas pašvaldību policija.

Kā novēroja aģentūra LETA, V. Maļinovskis kopā ar vēl kādu vīrieti staigāja gar Kauguru kultūras namu un sarunājās gan ar cilvēkiem, kuri bija sasēduši pie vēlēšanu iecirkņa, gan ar Latvijas Televīzijas (LTV) darbiniekiem.

V. Maļinovskis aģentūrai LETA bilda, ka viņš iecirknī ieradies nobalsot un parunāt ar LTV par ugunsgrēku, kas šonakt noticis viņa partijas biedres Ļubovas Grikovas nekustamajā īpašumā Artilērijas ielā 3. Viņaprāt, ugunsgrēkā vainojams kāds no "Saskaņas centra" biedriem.

"Aģitēt neaģitēju. Šodien ir klusā diena, un es ievēroju likumus," sacīja V. Maļinovskis. Tāpat viņš piebilda, ka vēl nenodzēstie uzraksti ar "Tautas kontroles" logo, kas ar baltu krāsu uzpūsti uz trotuāra Kauguru kultūras nama apkaimē un joprojām vēl nav notīrīti, nav "Tautas kontroles" darbs. Par šo policija jau ir saņēmusi iesniegumu.

Aptuveni pēc 30 minūtēm V. Maļinovskis kopā ar savu kompanjonu, kurš filmēja katru "Tautas kontroles" līdera soli, devās prom. Īsi pēc viņiem Kauguru kultūras namu apstāja arī pašvaldību policisti, piebilstot, ka nekādi pārkāpumi aģitācijā neesot konstatēti.