01.06.2013 10:23

Mārupē vēlētāja starp salipušām vēlēšanu zīmēm neatrod vienas partijas sarakstu (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupē vēlētāja starp salipušām vēlēšanu zīmēm neatrod vienas partijas sarakstu (papildināta) Krišjānis Grantiņš

Mārupē vēlēšanu iecirkņos vēlētāji sūdzas par kopā salipušām vēlēšanu zīmēm.

Kāda pašvaldības iedzīvotāja, kura nevēlējas minēt savu vārdu, sacīja, ka viņa iecirknī saņēmusi partiju sarakstu komplektu, kurā nav bijis viņas izvēlētais saraksts, vēsta aģentūra LETA. "Avīzē iepriekš izpētīju visus deviņus sarakstus un izvēlējos, par ko balsot. Kad vēlēšanu iecirknī pārskaitīju lapiņas, izrādījās, ka ir tikai astoņi saraksti un manis izvēlētā starp tiem nav. Man liekas, ka te pie vainas ir pašreizējais pašvaldības vadītājs. Nobalsoju par nākamo man simpātisko sarakstu," sacīja sieviete.

Kā skaidroja 956. vēlēšanu iecirkņa Mārupes vidusskolā vadītāja, šāds gadījums patiešām ir bijis, tomēr kundzei nekavējoties piedāvāts vēl viens vēlēšanu saraksta komplekts, no kā viņa atteikusies.
"Šogad pirmo reizi esam saņēmuši jau gatavus komplektus, kurus sašķiroja mašīna, nevis cilvēki, līdz ar to šādas situācijas patiešām iespējamas. Esmu dzirdējusi arī par citiem gadījumiem," sacīja vēlēšanu komisijas vadītāja.

Savukārt Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāve Kristīne Bērziņa atklāja, ka atsevišķas lielās pašvaldības šogad tipogrāfijām pasūtījušas ne tikai vēlēšanu zīmju drukāšanu, bet arī to komplektēšanu. Tomēr vēlēšanu komisijas darbinieku pienākums ir katru vēlēšanu komplektu pārlapot, kā arī jebkuru pretenziju gadījumā nodrošināt pilna vēlēšanu zīmju komplekta izsniegšanu vēlētājam.

Piebilstams, ka pie šī paša vēlēšanu iecirkņa Mārupē jau pirms tā atvēršanas, pulksten 7 gaidīja četri vēlētāji, novēroja aģentūra LETA. Kā norādīja viens no balsotājiem Mārtiņš, viņš kopā ar sievu Inesi ieradies tik agri tādēļ, ka jādodas uz lidostu. "Iepriekš nenobalsojām, jo bija problēmas ar pasēm. Viņu pases atradās Krievijas vēstniecībā, kur ieilga vīzas noformēšana. Labi, ka paspējām," teica Mārtiņš.

Jautāts, par kuru sarakstu balsos, viņš norādīja, ka balsos par konkrētu cilvēku, nevis par partiju. Tāpat atbildēja viņa sieva Inese.

Savukārt abi ārējie balsotāji atzina, ka izvēlējušies balsot par pašreizējo Mārupes mēru. Viņus nemulsinot fakts, ka viņš šajās vēlēšanās pēkšņi mainījis partiju. Kopumā aizvadītajās trijās dienā 956 iecirknī nobalsojuši 120 cilvēki, kas konkrētajam iecirkni esot netipiski liels daudzums.