31.05.2013 11:34

Babītē nebūs ZZS, nacionālo spēku un sīkpartiju pārstāvju (precizēta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītē nebūs ZZS, nacionālo spēku un sīkpartiju pārstāvju (precizēta) www.babite.lv

Uz vietām bagātajā Babītes novada domē kandidē 50 cilvēki no četrām partijām. Turklāt starp tām nav nevienas vēlētāju apvienības vai sīkpartijas.

Varu šajā Pierīgas novadā grib iegūt pašlaik valdībā pie varas esošā partija "Vienotība". 18 cilvēku saraksta lokomotīve ir stomatologs Nikolajs Antipenko. Sarakstā atrodama arī Vita Pūķe, kas ir "Vienotības" līdera uzņēmuma komercdirektore, esošā domes deputāte Astra Lukstiņa, sociālā darbiniece Ineta Zīverte, skolotāja Iveta Bude, mežsargs Aivars Roze, sociālā darbiniece Judīte Širina-Šalma, medmāsa Tatjana Ščegoļeva, projektu vadītājs Igors Rudevics-Šteinbergs, zemnieks Kristaps Krivenoks, SIA "Saliena" direktors Kaspars Zukmanis, Rīgas reģionālās virsmežniecības vecākā referente Daiga Breiere, skolotāja Ināra Dubra, SIA "AT Nami" saimniecības daļas meistars Atis Ozoliņš, VAS "Nekustamie īpašumi" darbinieks Lauris Siliņš, mājsaimniece Ināra Eklone, veterinārārsts Zigurds Ronis un nodarbinātības aģents Jānis Amols.

Šis tandēms sola, ka nodrošinās vienmērīgu finanšu izlietojumu visā novada teritorijā, nepieļaujot nomaļu veidošanos. Tāpat tikšot modernizēta, bet vietējie dievnami integrēti kultūras dzīvē daudz aktīvāk. Īpaši tikšot domāts arī par bāreņiem un sociālo mazākaizsargātos, nodrošinot tos ar dzīvojamo platību Salas pagasta "Kļavās".

Uz vietām Babītes novada domē pretendē arī seši "Saskaņas centra" deputātu kandidāti. Saraksta līdere ir Saeimas deputāta palīdze Darja Kuzņecova. Līdzās viņai uz vietām domē "cierē" esošais deputāts Vitālijs Andrejevs, vairāku uzņēmumu valdes loceklis Jevgēnijs Jemeļjanovs, uzņēmēji Andrejs Kolupajevs un Aleksandrs Rjumins un SIA "Kadiķoga" datu ievades operatore Oksana Kuzņecova.

Babītes "saskaņieši" esot par to, lai "katrs Babītes novada iedzīvotājs būtu paēdis, siltumā un drošībā". Tāpat tikšot nodrošināti godīgi konkurences apstākļi uzņēmējiem. Arī pašvaldības sniegtie pakalpojumi kļūšot iedzīvotājiem pieejamāki.

No ietekmes domē nav gatavi atteikties arī esošie grožu turētāji, partija "Reģionu alianse" ar esošo mēru Andreju Enci priekšgalā. Kopā ar viņu šajā politiskajā partijā uz vietām novada domē kandidē grāmatvede Ilze Bērziņa, esošais domes deputāti Jānis Bērziņš, Evita Vinceviča, Tadeušs Tračums un Regīna Ozoliņa, nagu kopšanas speciāliste Rita Kačerovska, uzņēmēji Juris Ivanovs un Gints Priekulis, jurists un Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus baznīcas draudzes priekšsēdētājs Gatis Senkāns, pašnodarbinātais Gunars Aspoks, SIA "Hewlett–Packard" biznesa partneru vadītājs Aivars Osītis, esošais deputāts Ritvars Auziņš, divu biedrību valdes priekšsēdētājs Raitis Bikše un Babītes vidusskolas psiholoģe Daiga Broka.

Tā kā liela daļa šīs partijas biedru pie varas ir bijuši jau četrus gadus, solījumi mijas arī ar atskaiti par paveikti. Pie veicamajiem darbiem tiek norādīts, ka ar pieejamo ceļu fonda finansējumu tiks nodrošināta pašvaldības ielu un ceļu ikdienas uzturēšana, bet ar pamatbudžeta finansējumu turpmākajos četros gados pakāpeniski notiks pašvaldības ielu asfaltēšanu un apgaismošana, kā arī grants ceļu seguma uzlabošanu, visos novada ciemos. Ceļu sakārtošanā tiks iesaistīti gan valsts, gan Eiropas Savienības piešķirtie līdzekļi.

Uz iekļūšanu domē cer arī Reformu partijas Babītes nodaļas biedri. Pirmais numurs sarakstā ir pazīstamā mūziķa Fēliksa Ķiģeļa sieva Jolanta. Kopā ar viņu uz vietām novada domē cer tikt skolotāja Inita Pūķe, esošā novada domes deputāte Dzidra Dūšele, uzņēmējs Aigars Lisovskis, apsargs Druvvaldis Līcis, bezdarbnieks Jānis Millers, SIA "Marite S" valdes priekšsēdētāja Marija Skripko, jurista palīdze Sanita Remese, Valsts aģentūra "Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra" saimnieciskā un transporta nodrošinājuma daļas vadītāja vietnieks Juris Margevičs, viesnīcas kompleksa "Dzintars" vadītājs Maksims Zaicevs un SIA "Prizma JH" valdes priekšsēdētājs Jānis Horeliks.

Līdzās citiem solījumiem priekšvēlēšanu programmā šīs partijas pārstāvji "motivēšot cilvēkus pārmaiņām, kas rastu iespēju sameklēt algotu darbu". Tāpat tiks veicināts daudzfunkcionāla dienas centra izveidi Babītē un Salā, kā arī palielināts Piņķos esošā dienas centra izmantojuma pielietojumu. "Risināsim problēmjautājumus trūcīgo un maznodrošināto ģimeņu labklājības celšanai. Rosināsim piemērot atlaides zemes nodoklim iedzīvotājiem, kuri nemainot dzīvesvietu ir nodzīvojuši ilgus gadus novadā. Atbalstīsim vientuļos novada iedzīvotājus apmeklējot viņus dzīvesvietā un nodrošinot viņu pamatvajadzības," sola šīs partijas pārstāvji Babītē.