31.05.2013 11:26

Priekšvēlēšanu skandālā Jūrmalā saķeras Truksnis un Dzenītis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vakar, pēdējā aģitācijas dienā pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, Jūrmalas iedzīvotājiem izplatīta vēstule it kā Gata Trukšņa (ZZS) vārdā, kurā aicināts balsot par Māra Dzenīša vadīto "Reģionu alianses" sarakstu.

Par to aģentūru LETA informēja Saeimas deputāte Iveta Grigule (ZZS). Par šo krāpniecību G. Truksnis vērsies Valsts policijā. Savukārt M. Dzenītis noliedz, ka būtu vēstules autors.

Vēstulē izmantots G. Trukšņa foto un teikts, ka šis ir pēdējais viņa aicinājums, pirms cilvēki dodas balsot. Vēstulē viltus Gatis Truksnis lūdz balsot par M. Dzenīša vadīto "Reģionu alianses" sarakstu, bet, "lai šāds absurds lūgums liktos ticamāks, tiek ieteikts izsvītrot visus sarakstā minētos kandidātus", stāstīja deputāte.

"Šādi tiek maldināti tie vēlētāji, kuri uzticas Gatim Truksnim un ir izlēmuši balsot par viņu un viņa komandu. Vēstules mērķis nepārprotami ir ar viltu iegūt ZZS atbalstītāju balsis par labu "Reģionu aliansei". Ieguvējs no šādas vēstules ir "Reģionu alianses" saraksts, kas pēc SKDS pētījuma datiem, visticamāk, pat neiekļūtu Jūrmalas domē," uzsver I. Grigule.

G. Truksnis ir vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, "lai vainīgais nepaliktu nesodīts", kā arī par pārkāpumu informējis CVK. "Līdz šim šāda veida un tik ciniska krāpniecība vēlēšanās nav notikusi," akcentē politiķe.

Lai sīkāk informētu par šo pārkāpumu, šodien plkst. 12 notiks preses konference viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvija", kur G. Truksnis informēs par notikušo un būs iespēja redzēt vēstules oriģinālu.

Savukārt M. Dzenītis aģentūrai LETA noliedza, ka būtu saistīts ar šīs vēstules veidošanu un izplatīšanu, norādot, ka nezina, kas ir tās autori. Politiķis pauda gatavību šajā jautājumā sadarboties ar policiju.

M. Dzenītis skaidroja, ka vēstuli nav redzējis, bet pēc atstāstiem viņš saprotot, ka tā ir veidota, "lai kristu aizdomas uz mani". Šādu rīcību viņš saistīja ar priekšvēlēšanu cīņu, kad arī pārējiem no kopumā 16 sarakstiem ir apnicis tas, ka G. Truksnis Jūrmalā ar savu reklāmu ir jau vairākkārt pārtērējis atļautos priekšvēlēšanu izdevumu limitus, bet Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uz to nav reaģējis.

Pēc iepazīšanās ar vēstuli Dzenītis secinājis, ka tā ir nomelnošanas kampaņa, kas vērsta pret "Reģionu aliansi". Viņš nebrīnītos, ka to ir sarīkojis pats Truksnis, lai pašreizējā pirmsvēlēšanu "klusēšanas periodā" iekļūtu medijos, sarīkojot preses konferenci. Truksnis apzinoties, ka pašreizējie deputāti ar viņu kopā domes jaunajā sasaukumā nestrādās, tāpēc viņš ir ieinteresēts iegūt pēc iespējas vairāk balsu. Dzenītis ir "šokā", ka tādas darbības notiek priekšvēlēšanu laikā.