23.05.2013 15:15

VIDEO: Deputāti skeptiski pret dzimumu maiņas grāmatiņu izmantošanu dārziņos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saeimas deputāti komisijas sēdē lēma, ka atbildīgajām ministrijām vēlreiz jāizvērtē, vai skandāliem apvītā grāmatiņa par lomu maiņu, ir labākais veids, kā iemācīt bērniem dzimumu līdztiesību. Saeimas deputāti komisijas sēdē lēma, ka atbildīgajām ministrijām vēlreiz jāizvērtē, vai skandāliem apvītā grāmatiņa par lomu maiņu, ir labākais veids, kā iemācīt bērniem dzimumu līdztiesību. Publicitātes foto

22. maijā Saeimas deputāti atzina, ka atbildīgajai ministrijai vēlreiz jāizvērtē, vai grāmatiņa par lomu maiņām ir labākais veids, kā bērnam stāstīt par dzimumu līdztiesību.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas kopsēdē, diskutējot par dzimumu līdztiesības jautājumiem izglītības kontekstā, deputāti vienojās aicināt Izglītības un zinātnes ministriju vērtēt Labklājības ministrijas izdotos pirmsskolas metodisko mācību līdzekļu "Diena, kad Rūta bija Rihards" un "Diena, kad Kārlis bija Karlīna" piemērotību izmantošanai bērnudārzos.

Tāpat deputāti aicināja bērnudārzus šos materiālus neizmantot, kamēr tie nav pietiekami izvērtēti. Komisiju deputāti lēma arī aicināt Labklājības ministriju atklāt, kuros bērnudārzos šie mācību līdzekļi tiek izmantoti.

Iepriekš:
Valdība dzimumu līdztiesības plāna darbību neaptur; Kārlis būs Karlīna, Rūta būs Rihards
Saeimas deputāti pret Dženderisma ideoloģiju
Grāmatiņa varēja klusi ieviesties ne tikai Ķekavas "Bitītē"