15.02.2012 19:23

Ja jau esam tik tālu, tad jāiet balsot

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Garkalnē dažas dienas pirms referenduma aptaujātie iedzīvotāji gatavojās doties uz referendumu, lai arī pauda pārliecību, ka tam nevajadzēja notikt.

Modris Bērzkalns, aktīvists

Esmu sabiedriski aktīvs cilvēks, organizēju arī līdzcilvēkus un uzskatu, ka noteikti jāiet balsot. Neesmu ne pret krieviem, ne ukraiņiem, ne baltkrieviem, bet Latvijas valsts pamatiem ir jāpastāv un tiem nedrīkst ļaut sabrukt. Visa mana ģimene ies balsot un kaimiņi arī.

Inga Pelcmane, skolotāja

Uz referendumu noteikti jājiet, ja jau līdz tam ir nonācis. Tas ir mūsu pienākums.

Ina, pārdevēja

Manas domas par referendumu ir traģiskas. Manuprāt, tā ir valdības nolaidība. Šeit ir jābūt vienai valstij un vienai valodai. Nevaram taču aizbraukt uz Krieviju un pateikt, ka ar mums jārunā latviski. Tāpat arī šeit. Būsim godīgi no abām pusēm. Pati arī, protams, iešu uz referendumu.

Ruslans, šoferis

Man šķiet, ka tā ir kādas partijas iniciatīva, iesaistīti politiķi. Nezinu. Par politiku īpaši neinteresējos. Domāju, ka referendums bija jātaisa agrāk. Tagad Latvijā palikuši vairāk latvieši, nekā krievi. Šādam referendumam būtu bijusi jēga pirms desmit gadiem, bet pašlaik Latvija pārlatviskojas ar nacionālu ideoloģiju. Ja es pirms desmit gadiem varētu balsot, tajā situācijā, droši vien atbalstītu krievu valodu kā otru valsts valodu. Tagad neredzu jēgu šai nobalsošanai. Esmu par sabiedrības iniciatīvu, bet šī konkrētajos apstākļos ir bezjēdzīga. Diez vai pats iešu uz referendumu, jo strādāju. Varbūt tomēr intereses pēc aiziešu.