15.02.2012 08:25

Aicina palīdzēt pensionāriem nokļūt līdz balsošanas iecirkņiem

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas pensionāru federācija aicina līdzcilvēkus palīdzēt pensionāriem nokļūt līdz balsošanas iecirkņiem Latvijas pensionāru federācija aicina līdzcilvēkus palīdzēt pensionāriem nokļūt līdz balsošanas iecirkņiem Krišjānis Grantiņš

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) un Saeimas neatkarīgie deputāti ir vienojušies aicināt ikvienu Latvijas iedzīvotāju palīdzēt pensionāriem referenduma dienā nokļūt līdz balsošanas iecirkņiem.

LPF prognozē, ka bez palīdzības ļoti daudzi pensionāri valodas referendumā nevarēs piedalīties, jo viņiem būs neiespējami nokļūt līdz balsošanas iecirkņiem, vēsta ziņu aģentūra LETA.

«Pensionāriem šis ir ļoti aktuāls jautājums, un lielākā daļa vēlas paust savu nostāju. Iespēja balsot attālināti pensionāriem ir pārlieku sarežģīta, savukārt nokļūt balsošanas iecirkņos, sevišķi, ja būs nelabvēlīgi laika apstākļi, daudziem pensionāriem būs neiespējami,» norāda LPF vadītāja Aina Verze.

Neatkarīgais deputāts Gunārs Rusiņš stāsta, ka ikviens pazīst kādu vecāka gada gājuma cilvēku, kuram nav iespēju nokļūt līdz balsošanas iecirknim, tādēļ ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kam ir šāda iespēja, ir jāpiedāvā sava palīdzība. «Šis ir valstiski svarīgs notikums, un mums ir vienam otrs jāatbalsta, lai ikvienam būtu iespēja piedalīties referendumā un paust savu nostāju,» aicina Rusiņš.

Kā jau iepriekš ziņots portālā apriņķis.lv, Garkalnes un Ikšķiles novadi organizē bezmaksas autobusus, lai iedzīvotāji varētu nokļūt līdz vēlēšanu iecirkņiem un atpakaļ mājās.