26.03.2013 16:30

Ādažu novadam jauns mērs – deputāti pauž uzticību bijušā priekšsēdētāja vietniekam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu novadam jauns mērs – deputāti pauž uzticību bijušā priekšsēdētāja vietniekam Krišjānis Grantiņš

Ar vienbalsīgu pašvaldības deputātu lēmumu 26. martā Ādažu novada domē ievēlēts jauns priekšsēdētājs – Pēteris Balzāns ("Reģionu alianse"), kurš līdz šim ieņēma priekšsēdētāja vietnieka amatu.

"Paldies par uzticību," pēc deputātu balsojuma lakoniski pauda P. Balzāns, kurš no rīta, gatavojoties sēdei, portālam "Apriņķis.lv" vēl neprognozēja vēlēšanu rezultātus. Taču domes sēdē deputāti vienbalsīgi izvirzīja tikai vienu kandidatūru – viņu.

Balsojumā piedalījās 14 deputāti. Sēdē nebija ieradies un balsojumā nepiedalījās vien deputāts Jānis Ruks ("Reģionu alianse"). Pirmo reizi novada vēsturē pašvaldības priekšsēdētāja vēlēšanas notika atklāti. Katram deputātam tika izsniegta balsošanas zīme, kurā, norādot "par" vai "pret", deputāti varēja paust nostāju par izvirzītajiem priekšsēdētāja amata kandidātiem.

Kā jau ziņots, iepriekšējais Ādažu novada domes priekšsēdētājs Normunds Breidaks no šī amata tika atbrīvots 27. februārī ar tiesas lēmumu, taču reāli no mēra pienākumu pildīšanas viņš tika atstādināts jau pirms diviem gadiem saistībā ar ilgstošiem pārkāpumiem un nelikumīgu rīcību ar pašvaldības finansēm. Pēc tiesas sprieduma saņemšanas N. Breidaks pats uzrakstījis iesniegumu par to, ka noliek deputāta mandātu.

Kopš 2011. gada rudens domes priekšsēdētāja pienākumus pildīja N. Breidaka vietnieks P. Balzāns, kurš savukārt domes priekšsēdētāja amata pienākumus pildīs turpmākos trīs mēnešus līdz pašvaldību vēlēšanām 1. jūnijā.

Iepriekš:
Ādažu novada domē vēlēs jaunu mēru; trūkstošā deputāta mandāta vietu neviens negrib aizpildīt