08.02.2012 15:07

Bruņotie spēki sola pastiprināt kontroli paaugstinātas bīstamības nodarbībās

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) plāno pastiprināt kontroli paaugstinātas bīstamības nodarbībās, šāds solījums ietverts armijas sagatavotajā un aizsardzības ministram Artim Pabrikam iesniegtajā rīcības plānā par disciplīnas stiprināšanu bruņotajos spēkos.

Rīcības plānu NBS bija uzdots sagatavot līdz 1. februārim. Par šāda plāna nepieciešamību tika paziņots pagājušā gada decembra vidū, kad Aizsardzības ministrijā tika pabeigta dienesta izmeklēšana par traģisko munīcijas sprādzienu Ādažu poligonā, kurā cieta deviņi zemessargi un viens no viņiem vēlāk mira. Sprādziens notika pērn 23. oktobrī, vēsta biznesa «Nozare.lv».

A. Pabrika padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Inga Saleniece informē, ka ministrs jau devis rīkojumu rīcības plāna īstenošanai. Rīcības plānā ietverti dažāda veida pasākumi, piemēram, apmācību semināru rīkošana par paaugstinātas bīstamības nodarbību plānošanu, drošības noteikumiem poligonos, vairāku iekšējo normatīvu uzlabošana, preventīvo pasākumu īstenošana pret alkohola lietošanu dienesta vietās, kā arī pastiprināta kontroles veikšana paaugstinātas bīstamības nodarbībās.

Disciplīnas uzlabošana bruņotajos spēkos ir noteikta arī par vienu no Aizsardzības Ministrijas izstrādātā Rīcības plāna uzdevumiem, piebilda ministra padomniece.

Saistībā ar munīcijas sprādzienu Ādažu poligonā A. Pabriks pērn decembrī nolēma no dienesta atbrīvot divus zemessargus.

Ministrs rosināja no Zemessardzes izslēgt virsseržantu Juri Kārkliņu, kā arī priekšlaicīgi atvaļināt no dienesta kapteini Gvido Svikli.

Kriminālprocesā par šo negadījumu izmeklēšana vēl turpinās.