06.12.2012 10:35

Sudraba emocionālā uzrunā stāsta par nākotnes plāniem; pašvaldību vēlēšanās nestartēs

Autors  www.apollo.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Valsts kontroliere Inguna Sudraba negatavojas startēt gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, to viņa trešdien pastāstīja Latvijas Televīzijas raidījumā "Sastrēgumstunda".

 

Vienlaikus I. Sudraba izvairījās atbildēt, vai gatavojas startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās. I. Sudraba atzina, ka vēl nevarot atbildēt, ko viņa darīs pēc tam, kad beigsies pilnvaras Valsts kontrolieres amatā, bet viņai esot kļuvis skaidrs, ka "jautājums nav tikai par viņu".

"Tas, par ko daudzi cilvēki domā, ir, kāda ir mūsu valsts, kāda ir mūsu Latvija. Daudziem ir sajūta, ka mūsu Latvija nav mājas, un daudziem gribas, lai mūsu Latvija būtu mājas. Savā himnā mēs sakām ļoti spēcīgus vārdus "Dievs, svētī Latviju!", un mēs tos atkārtojam ļoti bieži. Es domāju par to, cik katrs no mums ieliek šajos vārdos un kā mēs tos saprotam. Pildot savus amata pienākumus astoņus gadus, (es tagad teikšu kaut ko ļoti personīgu) es daudz paļāvos uz Dievu. Es nevarētu izdarīt darbu tā, kā to darīju, ja nebūtu to darījusi atbilstoši tiem principiem, tām vērtībām un uzstādījumiem, ko mēs ieliekam vārdā "Dievs".

Mums jāsaprot, ka jāsāk dzīvot tā, kā prasa šis ļoti augstais un spēcīgais vārds "Dievs". Viņš ļoti mīl mūsu zemi, kas ir svētīta zeme. Tikai mēs neesam mācējuši to novērtēt un saprast. Es ļoti vēlos darīt darbu manai valstij, jo es mīlu savu zemi un es mīlu savu valsti. Un es zinu, ka ir daudzi cilvēki, kas arī to gribētu. Es ļoti gribu, lai Latvija ir mūsu mājas. Ne tikai tiem, kas ir aizbraukuši, bet arī tiem, kas šeit dzīvo. Ar "mājām" es saprotu, ka mēs protam cits citu cienīt, izbeidzam dzīvot ar ļauno, izbeidzam meklēt ļauno, ka mākam dzīvot vidē, kurā dzimst daudz bērnu un kurā ir daudz radošu ideju, kurā ir daudz dzīvesprieka, un ka mēs iemācāmies dzīvot ar mīlestību. Tas ir tas, par ko es domāju, kad man uzdod jautājumu, ko es darīšu tālāk," sacīja I. Sudraba, uzsverot, ka turpmāk gribētu darīt darbu kopā ar cilvēkiem, kas arī vēlas, lai Latvija ir mūsu mājas.

Uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka I. Sudraba ir gatava dibināt jaunu politisko partiju, viņa atbildēja, ka vispirms vēlētos redzēt vidi, kurā ir cilvēki, kas ir gatavi domāt tieši tāpat kā viņa.

"Jebkura rīcība vai darbība sākas no kopējas saprašanas, kopējas idejas, tā nekad nesākas no kopējām ambīcijām," sacīja I. Sudraba, atzīstot, ka domu biedru loks viņai bijis un ir, darot profesionālo darbu Valsts kontrolē.

Uz jautājumu, vai I. Sudraba startēs pašvaldību vēlēšanās, viņa atbildēja ar skaidru "Nē", kamēr uz jautājumu par iespējamo startu nākamajās Saeimas vēlēšanās bija izvairīga, norādot, ka labāk vēlētos, lai runātu nevis par viņu, bet gan par to, kas jāizdara valsts labā.