17.07.2018 09:38

Latvijas ārlietu ministrs: ASV nav labākas sabiedrotās par ES

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas ārlietu ministrs: ASV nav labākas sabiedrotās par ES Ārlietu ministrija

ASV nav labākas sabiedrotās par Eiropas Savienību (ES), otrdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Viņš atzina, ka, iespējams, īpaši sociālo tīklu dēļ pēdējā laikā publiskajā telpā var dzirdēt daudz nepatīkamas retorikas gan no ASV amatpersonām par ES, gan no ES amatpersonām par ASV. Tomēr šie strīdi un vārdu apmaiņa nekādā gadījumā nenozīmējot ASV un ES partnerattiecību izbeigšanos.

"Vai ES ir ASV sabiedrotā? Noteikti jā. Vai ienaidniece? Noteikti nē. Vai mums ir kaut kādi strīdi? Protams, ka ir, un tādi ir bijuši arī iepriekš," atgādināja ministrs.

Pēc viņa vārdiem, ASV nav labākas sabiedrotās par ES, savukārt runas par to, ka ASV jaunā partnere varētu būt Krievija vai Ziemeļkoreja, vajadzētu uztvert kritiski, jo, visticamāk, "ASV ir pietiekami nopietni iekšējā līdzsvara mehānismi, kas vienu otru šādu politisko izrāvienu (..) mazliet nokoriģēs".

Kā ziņots, pirmdien Helsinkos notika ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās, kuru abi valstsvīri raksturoja kā produktīvu un sekmīgu. Pēc šīs tikšanās Rinkēvičs aģentūrai LETA pauda, ka tai nekādā veidā nevajadzētu nākt par sliktu Latvijai, vismaz ministram šādas indikācijas neesot.

"Man nav īpašu bažu par to, ka ir noticis kāds liels pavērsiens un saruna kaut kādā veidā nāks par sliktu Latvijai. Dialogs pats par sevi ir laba lieta, galvenais, lai tiktu ievēroti principi," pirmdien aģentūrai LETA sacīja ārlietu ministrs.