02.07.2018 17:40

Latvijas un Vācijas vienošanās par migrantu atpakaļuzņemšanu paredzēs sadarbību atbildīgo dienestu starpā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas un Vācijas vienošanās par migrantu atpakaļuzņemšanu paredzēs sadarbību atbildīgo dienestu starpā www.unhcr.org

Latvijas un Vācijas vienošanās par migrantu atpakaļuzņemšanu paredzēs sadarbību atbildīgo dienestu starpā, aģentūrai LETA norādīja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Viņš apstiprināja, ka Latvija ir starp valstīm, kas apņēmusies ar Vāciju noslēgt vienošanos par migrantu atpakaļuzņemšanu, norādot, ka vienošanās paredz sadarbību atbildīgo dienestu starpā.

"Šāda papildu vienošanās slēgšana ar Vāciju paredzētu lielāku darbu attiecībā uz konsultācijām šajā jomā, ekspertu apmaiņu un sadarbību atbildīgo iestāžu starpā," sacīja Vaivars. Vienošanās vēl nav parakstīta, jo to šobrīd gatavo abu pušu Iekšlietu ministrijas, sacīja premjera preses sekretārs.

Cenšoties atrisināt migrācijas problēmu, kas apdraud Vācijas valdības stabilitāti, kanclere Angela Merkele panākusi 14 valstu piekrišanu operatīvi uzņemt atpakaļ šajās valstīs reģistrētos migrantus, kas mēģina iekļūt Vācijā, liecina dokuments, kas nonācis ziņu aģentūras "DPA" rīcībā.

Šāda vienošanās panākta ar Latviju, Lietuvu, Igauniju, Somiju, Zviedriju, Ungāriju, Poliju, Čehiju, Beļģiju, Dāniju, Franciju, Luksemburgu, Nīderlandi un Portugāli, kanclere norādījusi vēstulē koalīcijas partiju līderiem.

Dokumentā arī aicināts izveidot lielākus "bāzes centrus" pie Vācijas robežām, lai tur izvērtētu tos migrantus, kuri mēģinājuši apiet oficiālo robežkontroli, kā arī tos, uz kuriem neattiecas panāktās divpusējās vienošanās par atpakaļuzņemšanu.

Iepriekš jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā notikušā Eiropas Savienības (ES) samita kuluāros Vācijai izdevies panākt vienošanos ar Grieķiju un Spāniju, ka tās uzņems atpakaļ tos nelegālos imigrantus, kuri pirms tam reģistrējušies šo valstu teritorijā kā patvēruma meklētāji.