01.03.2018 09:39

Saeima nākamnedēļ lems, vai aicināt Rimšēviču atkāpties no Latvijas Bankas prezidenta amata

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saeima nākamnedēļ lems, vai aicināt Rimšēviču atkāpties no Latvijas Bankas prezidenta amata Saeimas administrācija

Saeima nākamnedēļ lems, vai izteikt aicinājumu Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam atkāpties no amata. Ņemot vērā deputātu iebildumus, šis lēmumprojekts ir iekļauts nevis ceturtdienas, bet nākamās nedēļas Saeimas sēdes darba kārtībā.

Pret lēmumprojekta iekļaušanu ceturtdien Saeimas sēdē iebilda Valdis Kalnozols (ZZS), pamatojot to ar nevainīguma prezumpciju. Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa regulējumu, Saeima šo jautājumu skatīs nākamnedēļ.

Pat ja Saeima šādu lēmumu atbalstītu, tas nenozīmētu, ka Rimšēvičs zaudētu amatu. Saskaņā ar likumu Saeima var atbrīvot no amata centrālās bankas prezidentu tikai pēc viņa iesnieguma vai pēc notiesājoša sprieduma.

"Rimšēviča turpmākā atrašanās amatā pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzsāktā kriminālprocesa par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā negatīvi ietekmē Latvijas valsts starptautisko reputāciju un met aizdomu ēnu uz visu Latvijas finanšu sistēmu kopumā," ieceri pamatoja "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri.

Kā ziņots, korupcijā aizdomās turētajam Rimšēvičam ir aizliedzis izbraukt no valsts un ieņemt bankas prezidenta amatu. Aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un saņemšanu turētais Rimšēvičs nolēmis neatkāpties no amata.