22.02.2018 11:12

Kučinskis: Problēmas finanšu sektorā negatīvi ietekmē Latvijas reputāciju, bet neapdraud banku sistēmas stabilitāti

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kučinskis: Problēmas finanšu sektorā negatīvi ietekmē Latvijas reputāciju, bet neapdraud banku sistēmas stabilitāti Saeimas administrācija

Problēmas finanšu sektorā negatīvi ietekmē Latvijas reputāciju, bet neapdraud banku sistēmas stabilitāti, ceturtdien uzrunā Saeimai sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers runas sākumā pauda viedokli par pēdējo dienu notikumiem finanšu sektorā. "Pēdējo dienu notikumi ir būtiski iespaidojuši daudzu amatpersonu, mediju un arī sabiedrības dienas kārtību. Daudzi valstij ļoti svarīgi jautājumi ir ieslīdējuši ēnā. Tie tur nepaliks ilgi, tie atgriezīsies, jo valdības rīcības plāns joprojām ir dokuments, kurā ir iezīmētas skaidras darba vadlīnijas, kuras nevar atcelt," norādīja valdības vadītājs.

Kučinskis uzskata, ka "Saeimas vēlēšanu gads uzbudina daudzus, tāpēc mēs katru dienu uzzinām par priekšlikumiem atcelt no amata to vai citu ministru vai visus uzreiz". Tāpat varot lasīt par panikas lēkmēm, kuras ir piemeklējušas arī ļoti pieredzējušus parlamenta politiķus. "Es sagādāšu viņiem vilšanos - par spīti visam Latvija attīstās un nav nekāda pamata uzskatīt, ka tās attīstība apstāsies," akcentēja premjers.

Viņš piekrīt, ka problēmas finanšu sektorā negatīvi ietekmē Latvijas reputāciju, bet neapdraud banku sistēmas stabilitāti. Dažu amatpersonu runas tiešraidēs un ierakstos rada aplamus priekšstatus par to, ka valstī neviens neprotot apzināt un novērtēt riskus, sacīja Kučinskis, noraidot šādu viedokli.

Viņš akcentēja, ka tiesībsargājošās iestādes dara savu darbu, Latvijas Banka un finanšu uzraugs dara savu. Valdības vadītājs arī uzsvēra, ka nav jēgas jaukt kopā amatpersonu aizturēšanu ar privātu komercbanku problēmām, jo īpaši, ja tās ir savstarpēji nesaistītas lietas.

Pašlaik daudzas lietas, kas ir saistības ar finanšu sistēmu atkal esot nonākušas Saeimā pārstāvēto un arī citur esošo partiju interešu lokā. "Noteikti ir problēmas, kas prasa risinājumus un valdība ir gatava par tām runāt, bet tas noteikti nav vienas dienas jautājums. Daudzi no jums taču zina, ka nesenā pagātnē bankas mēdza krist kā lāstekas no jumta malas. Tāpēc jumti ir regulāri jānotīra," sacīja Kučinskis.

Politiķis, uzrunājot Saeimu, teica, ka kopā var tikt galā ar šīm problēmām un tas ir tas, ko no sagaida gan Latvijas sabiedrība, gan mūsu sabiedrotie.