11.02.2018 13:04

KNAB aizrāda Požarnovam par strādāšanu bez atļaujas "Rīgas satiksmes" valdes locekļa amatā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
KNAB aizrāda Požarnovam par strādāšanu bez atļaujas "Rīgas satiksmes" valdes locekļa amatā LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizrādījis Baldones domes priekšsēdētāja vietniekam Andrejam Požarnovam ("Gods kalpot mūsu Latvijai") par to, ka viņš, nesaņemot rakstveida atļauju, savienoja amatu pašvaldībā ar valdes locekļa amatu uzņēmumā galvaspilsētas pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Likums paredz, ka amata savienošanai nepieciešama rakstveida atļauja. Požarnovs pārkāpumu izdarījis pagājušā gada vasarā, taču KNAB tikai šogad janvārī pieņēmis lēmumu par aizrādījumu, liecina informācija KNAB mājaslapā.

Pēc pērn vasarā notikušajā pašvaldību vēlēšanām Požarnovs jūnijā tika ievēlēts par novada mēru, saglabājot valdes locekļa amatu "Rīgas satiksmē". KNAB konstatējis, ka sākotnēji Požarnovs nebija saņēmis rakstisku atļauju darbam "Rīgas satiksmē".

Pagājušā gada augusta beigās Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" ziņoja, ka savienot amatus viņam atļāvuši gan Baldones domes deputāti, iebilstot tikai opozīcijas deputātiem, gan Rīgas domes mērs, "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētājs Nils Ušakovs (S).

Požarnovs raidījumam apgalvoja, ka amatu apvienošana nevienā no darbiem viņam netraucējot. Viņa alga "Rīgas satiksmē" 2016.gadā pārsniedza 5000 eiro mēnesī, kamēr Baldones mēra atalgojums bija 1500 eiro.

Pērn novembrī Požarnovu gāza no Baldones mēra amata, bet decembrī viņš tika ievēlēts par domes priekšsēdētāja vietnieku.