26.01.2018 13:07

Saulkrastos un Garkalnē nodibinātas SCP reģionālās nodaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par SCP Saulkrastu nodaļas vadītāju ievēlēts Saulkrastu novada domes deputāts un SCP valdes loceklis Normunds Līcis. Par SCP Saulkrastu nodaļas vadītāju ievēlēts Saulkrastu novada domes deputāts un SCP valdes loceklis Normunds Līcis. www.saulkrasti.lv

Politiskā organizācija "Sabiedrība centriskai politikai" (SCP) aizvadītās nedēļas laikā nodibinājusi pirmās trīs reģionālās nodaļas – Saulkrastu un Garkalnes novados, kā arī Nīcas novadā.

Līdz ar nodaļu nodibināšanu un jaunu biedru iestāšanos politiskajā organizācijā, SCP paziņojusi par paplašināšanās procesa uzsākšanu Latvijas reģionos. Šobrīd SCP Saulkrastu novada domē pārstāvēta ar pieciem deputātiem, Garkalnes un Nīcas novadu domēs ar diviem deputātiem katrā. Par Saulkrastu nodaļas vadītāju tās dibināšanas sanāksmē ievēlēts Saulkrastu novada domes deputāts un SCP valdes loceklis Normunds Līcis. Garkalnes nodaļu vadīs novada domes priekšsēdētāja vietnieks Guntars Kniksts.

SCP valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns paudis apņemšanos veidot SCP politisko organizāciju, kurā pārstāvēti visi Latvijas novadi: "Tas ir galvenais priekšnoteikums, lai mēs spētu veidot centrisku un līdzsvarotu politiku, ņemot vērā visos Latvijas reģionos dzīvojošo cilvēku intereses." Šobrīd organizācija apvienojot teju 150 cilvēkus no 17 Latvijas novadiem.

Pagājušā gada oktobrī SCP parakstīja sadarbības līgumu ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA), kas paredz SCP startu nākamā gada Saeimas vēlēšanās vienotā sarakstā ar LRA. Šobrīd LRA ir otrs spēcīgākais politiskais spēks Latvijas reģionos, kas apvieno 233 pašvaldību deputātus un ir pārstāvēts vairāk nekā 50 pašvaldībās.

Iepriekš:

Saulkrastu domes deputāts Līcis: Sekotāju no Vienotības mums aiz muguras nav palicis