08.12.2017 13:05

Garkalnes novada dome apstiprina pilnvaras Zīriņam un ieceļ viņu par mēra otro vietnieku

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes novada dome apstiprina pilnvaras Zīriņam un ieceļ viņu par mēra otro vietnieku Garkalnes novada pašvaldības arhīvs

Garkalnes novada dome piektdien ārkārtas sēdē apstiprināja deputāta pilnvaras Garkalnes sporta centra vadītājam Alvim Zīriņam (S), kā arī ievēlēja viņu par domes priekšsēdētāja otro vietnieku.

Zīriņš ieņems pēc notiesājoša tiesas sprieduma amatu zaudējušā domnieka Jura Silova (S) vietu. Zīriņš gan nebija pirmais kandidāts uz vietu domē, amatu zaudējot Silovam. Otrdien mandātu nolika SIA "Irals" valdes loceklis Aleksandrs Bahmarovs (S), kurš domē stājās Silova vietā. Pēc Bahmarova nākamais "Saskaņas" sarakstā ir Oļegs Dudarevs (S), kurš šobrīd apmeklē Rīgas Tirdzniecības profesionālo vidusskolu un, visticamāk, atteicies no vietas domē.

Zīriņš amatā apstiprināts vienbalsīgi. Pēc šī lēmuma pieņemšanas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš (LZS) rosināja Zīriņu iecelt arī par viņa otro padomnieku, pamatojot šo lēmumu ar to, ka pirms pieciem gadiem Zīriņš vietnieka pienākumus jau ir veicis un tolaik viņa darba spējas tikušas vērtētas augstā līmenī.

Alvis ZīriņšAlvis Zīriņš


Deputāti atbalstīja priekšsēdētāja priekšlikumu. Pirmā priekšsēdētāja vietnieka pienākumus turpinās pildīt Guntars Kniksts (V).

Domes pārstāvis Mārcis Bauze-Krastiņš, vaicāts, vai tiek domāts par amatu zaudējušā Silova iecelšanu Garkalnes sporta centra vadītāja amatā, aģentūrai LETA norādīja, ka šodien tāds priekšlikums nav izskanējis.

Ar Silovu aģentūrai sazināties neizdevās.

Kā ziņots, portāla "Pietiek.com" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka amatu zaudējušais Silovs varētu tikt iecelts līdz šim Zīriņa vadītā Garkalnes sporta centra direktora amatā.

Tāpat vēstīts, ka pirms nepilniem trim gadiem Silovam Rīgas rajona tiesa krimināllietā par krāpšanu lielā apmērā piesprieda reālu trīs gadu cietumsodu. Šo spriedumu Silovs pārsūdzēja, tomēr portāls "Pietiek.com" vēsta, ka krimināllietas iztiesāšana noslēgusies un tiesa notiesājošo spriedumu pēc būtības nav mainījusi, tomēr reālo cietumsodu aizstājot ar 19 000 eiro soda naudu.

Līdz ar notiesājošu tiesas spriedumu atbilstoši Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likumam Silovs kopš 28. novembra vairs nav deputāts. Visu laiku kopš pirmās instances tiesas sprieduma Silovs strādājis pašvaldībā.