06.12.2017 16:36

JKP aicina no partijas izslēgtos biedrus atstāt amatus Ķekavas novada domē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Ķekavas nodaļas vadītājs Neils Kalniņš (no kreisās) un JKP priekšsēdētājs, Rīgas domes deputāts Jānis Bordāns piedalās preses brīfingā, kurā informē par partijas valdes pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar bijušo partijas biedru Andra Volanska un Viktorijas Baires rīcību Ķekavas novada domē un sniedz informāciju par JKP Ķekavas nodaļas turpmāko rīcību. Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Ķekavas nodaļas vadītājs Neils Kalniņš (no kreisās) un JKP priekšsēdētājs, Rīgas domes deputāts Jānis Bordāns piedalās preses brīfingā, kurā informē par partijas valdes pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar bijušo partijas biedru Andra Volanska un Viktorijas Baires rīcību Ķekavas novada domē un sniedz informāciju par JKP Ķekavas nodaļas turpmāko rīcību. LETA

Lai nodrošinātu Jaunās konservatīvās partijas (JKP) principu un vēlētājiem doto solījumu – strādāt sabiedrības, nevis šauru grupu interesēs – pildīšanu, JKP aicina no partijas izslēgtos biedrus atstāt amatus Ķekavas novada domē, trešdien paziņoja JKP valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

Viņš norāda, ka Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire nolēma izstāties no partijas, jo nevēlējās pakļauties JKP valdes prasībai no amata uz laiku atstādināt pašreizējo domes priekšsēdētājas padomnieku, uzņēmuma "Energo Fortis" īpašnieku Andri Volanski, kura vadītais uzņēmums, atsaucoties uz TV3 raidījumā "Nekā personīga" izskanējušo informāciju, iespējams, iesaistīts šaubīgos mēģinājumos saglabāt zaļās enerģijas ražotāja statusu.

Partijas iekšienē ticis diskutēts par izveidojušos situāciju saistībā ar Baires padomnieka Andra Volanska iespējamo saistību ar OIK skandāliem un partijas turpmāko rīcību šajā jautājumā. "Mēs uzskatām, ka šeit bija nepieciešams uzņemties politisko atbildību. Proti, Volanskim no amata bija jāatkāpjas, bet priekšsēdētājai bija jāturpina vadīt dome," izteicies JKP Ķekavas nodaļas vadītājs Neils Kalniņš. Savukārt V. Baire aizstāvējusi viedokli, ka A. Volanskim amats jāsaglabā.

JKP uzskata, ka tās biedriem ir jāspēj paskaidrot sava rīcība un jāspēj apliecināt, ka tā ir likumīga, godprātīga un sabiedrības interesēs, bet no V. Baires un A. Volanska šādu ieinteresētību konkrētā jautājuma risināšanā partija nesaskatīja.

"Ja viņa nebūtu šodien uzrakstījusi iesniegumu, būtu izslēgta. Viņa to saprata, un pati uzrakstīja iesniegumu," norādījis J. Bordāns. "Vairāku dienu garumā notika asas, nopietnas un atklātas diskusijas partijas iekšienē. Tiesa, nesaņēmām skaidru atbildi vai rakstisku izklāstu situācijai no paša Andra Volanska. Šis gadījums ir jāskatās ne vien no juridiskā, bet arī politiskā viedokļa – vai vēlētājs var uzticēties tiem cilvēkiem, kas ir nonākuši amatos pastarpināti vai tieši saistībā ar JKP."

"JKP ir publiski iestājusies par to, lai tiktu mainīts OIK regulējums. Pats galvenais šobrīd būtu mainīt licences izsniegšanas principus. Ir strikti jāparedz, ka OIK atbalsts pienākas tikai par tādu enerģiju, kas tiek ražota no atjaunojamajiem resursiem," teikts JKP paziņojumā. "Tāpat nepieciešams noteikt, ka izsniegtās kvotas jauda enerģijas ražotājam vismaz 90% apmērā ir jāsasniedz ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā kopš iekārtas palaišanas brīža. Tādejādi licenci saglabātu tikai reāli strādājoši un attīstīties spējīgi videi draudzīgās enerģijas ražotāji."

Iepriekš:

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire izstājas no Jaunās konservatīvās partijas

Neils Kalniņš: Baires lēmums atstāt JKP var ietekmēt turpmāko Ķekavas novada domes darbu

Plašajā Ķekavas novada domes koalīcijā Baires lēmums pamest JKP satraukumu neraisa