06.12.2017 13:45

Plašajā Ķekavas novada domes koalīcijā Baires lēmums pamest JKP satraukumu neraisa

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks Aigars Vītols Ķekavas novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks Aigars Vītols Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavas novada domes koalīcijā pārstāvētās partijas neprognozē būtiskas izmaiņas domes darbā, priekšsēdētājai Viktorijai Bairei izstājoties no Jaunās konservatīvās partijas (JKP).

Domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks Aigars Vītols (LZS) aģentūrai LETA pauda nostāju, ka Baires lēmums ir apspriežams vienīgi JKP biedru starpā. Pēc deputāta domām, būtiskas izmaiņas domes darbā nav gaidāmas, jo viņš pašreizējā situācijā problēmas nesaskata. "Domes darbs ir vērsts uz novada attīstību. Nākot kopā, mēs neskatījāmies tik daudz uz partijām kā uz to, ko vēlamies panākt. Šajā ziņā nekas nav mainījies," uzsvēra Vītols.

Arī deputāts Juris Jerums ("Vienotība"/"Politiskā partija izaugsme"/"Latvijas attīstībai") uzskata, ka Baires lēmums ir JKP iekšējais jautājums, taču viņš pozitīvi vērtē faktu, ka Baire ir rīkojusies, lai arī kāds būtu viņas lēmums. Jerums pauda cerību, ka priekšsēdētājas izvēle neatstās negatīvu iespaidu uz domes darbu un nesadrumstalos pašreizējo situāciju.

"Mūsu pašvaldība vienmēr izcēlusies ar lielu pārstāvēto partiju skaitu. JKP vēlēšanās ieguva piecas vietas, kas nesa līdzi stabilitāti," sacīja Jerums, piebilstot, ka pusgada laikā jaunie deputāti gan no JKP, gan arī citām partijām pildījuši savus pienākumus, primāri izvērtējot sabiedrības intereses.

Savukārt deputāts Voldemārs Pozņaks (LZP) aģentūrai LETA pauda nostāju, ka Baires izstāšanās no JKP jaunajā gadā varētu radīt pozitīvas izmaiņas domes ikdienas darbā, taču šī mēneša laikā būtiskas pārmaiņas, viņaprāt, nav gaidāmas. Tai pašā laikā Pozņaks, uzzinot par Baires izstāšanos no partijas, esot izsūtījis vēstules pārējiem domes deputātiem, aicinot viņus saprast sava amata nozīmīgumu un to, ka politisko intrigu vērpšana domes publisko tēlu neuzlabo.

Pēc "Reģionu alianses" deputāta Arnolda Keistera paustā, Bairei būtu jāturpina darbs kā Ķekavas novada domes priekšsēdētājai un faktam, ka turpmāk Baire būs bezpartejiska, nevajadzētu būt šķērslim. Domei, pēc deputāta domām, nevajadzētu neko kardināli mainīt, bet gan turpināt darbu pie jaunajiem virzieniem, kas ievesti novadā. "Lielā politika, lai paliek lielajai politikai, mums ir citi mērķi, administratīvi mērķi un pie tiem vajadzētu turēties," uzsvēra Keisters.

Viņš sacīja, ka pēc Baires izstāšanās no JKP varētu notikt kādas izmaiņas domes darbā, tomēr, ja Baire spēs strādāt šādās attiecības ar partiju, iespējams, nekas nemainīsies.

JKP priekšsēdētājs, Rīgas domes deputāts Jānis Bordāns trešdien preses konferencē apliecināja, ka JKP Ķekavas deputāti turpinās strādāt un pildīt solījumus. "Ķekavas iedzīvotājiem vēlos atvainoties par kļūdām, ko esam pieļāvuši, nodrošinot arī šādus cilvēkus amatos. Tas ir sāpīgi ne tikai mums, bet arī vēlētājiem, kas par mums balsoja. Viņem ir pamats justies vīlušiem, jo tas, ko no mums sagaidīja, vēl nav realizēts," piebilda Bordāns.

Kā ziņots, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Baire trešdien paziņojusi par izstāšanos no JKP, savu lēmumu skaidrojot ar situāciju, ka "pēdējā laikā sabiedriskajā telpā izskan dažāda rakstura informācija par Ķekavas novada domes deputātu komunikācijas stilu un rīcību, kura diemžēl atstāj cilvēkos neizpratni un rada iemeslus dažādām politiskām spekulācijām."

"Tādēļ, lai spētu neitrāli, ar skaidru godaprātu, nepārprotamu viedokļu piederību turpināt pildīt Ķekavas novada domes priekšsēdētājas darbu, esmu nolēmusi izstāties no Jaunās konservatīvās partijas," paziņojusi novada domes priekšsēdētāja.

Baire gan domā, ka izstāšanās no partijas nekādā veidā neietekmēs koalīcijas partneru sākotnējos uzdevumus.

Koalīciju Ķekavas novada domē veido 12 deputāti no sešām politiskajām partijām. Tie ir deputāti no JKP Kalniņš, Andris Ceļmalnieks, Olafs Klūdziņš, Dzintra Medne un līdz šim – Baire, kā arī Latvijas Zemnieku savienības (LZS) deputāti Vītols un Indra Priede, no Latvijas Zaļās partijas (LZP) – Pozņaks, Vidzemes partijas deputāts Valts Variks, partiju apvienības, kurā ietilpst "Vienotība", "Politiskā partija Izaugsme" un "Latvijas attīstībai", Jerums un Juris Žilko, bet no "Reģionu alianses" – Keisters.

Iepriekš:

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire izstājas no Jaunās konservatīvās partijas

Neils Kalniņš: Baires lēmums atstāt JKP var ietekmēt turpmāko Ķekavas novada domes darbu