06.12.2017 11:48

Neils Kalniņš: Baires lēmums atstāt JKP var ietekmēt turpmāko Ķekavas novada domes darbu

Autors  LETA/Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Neils Kalniņš: Baires lēmums atstāt JKP var ietekmēt turpmāko Ķekavas novada domes darbu LETA

Ķekavas novada domes priekšsēdētājas Viktorijas Baires nu jau bijušais Jaunās konservatīvās partijas (JKP) biedrs Neils Kalniņš aģentūrai LETA paudis, ka viņam ir "ārkārtīgi skumji par šādu deputātes lēmumu, jo tas diemžēl pierāda, ka jaunie politiķi nav izturējuši pirmo testu jaunas politiskās kultūras ieviešanai Latvijā."

Viņš skaidroja, ka partijas iekšienē ilgstoši ticis diskutēts par izveidojušos situāciju saistībā ar Baires padomnieka Andra Volanska iespējamo saistību ar OIK skandāliem, un partijas turpmāko rīcību šajā jautājumā. "Mēs uzskatām, ka šeit bija nepieciešams uzņemties politisko atbildību, proti, Volanskim no amata bija jāatkāpjas, bet priekšsēdētājai bija jāturpina vadīt dome," sacīja Kalniņš.

Tomēr Baire uzskatījusi, ka Volanskim amats jāsaglabā un pieņēmusi lēmumu par savu aiziešanu no partijas, teica Kalniņš. Viņš gan norādīja, ka JKP turpinās pastāvēt uz prasību, ka padomniekam politiskā atbildība ir jāuzņemas un amats ir jāatstāj. "Mēs visi priecājamies par to, kā lietas notiek Zviedrijā un politiķi godprātīgi atbild par visu savu darbību sekām, taču brīdī, kad tas jādara pašiem, mēs no tā izvairāmies," pauda deputāts.

Kalniņš uzskata, ka līdz šim izveidotā koalīcijas komanda "bija vienreizēja un unikāla, kas varēja veikt būtiskus ieguldījumus Ķekavas novada attīstībā", taču Baires lēmums atstāt JKP neapšaubāmi var ietekmēt turpmāko domes darbu.

JKP trešdien plkst. 13 Peldu ielā 26/28, Rīgā, rīkos preses brīfingu, kurā informēs par partijas valdes pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar V. Baires, kā arī bijušā partijas biedra, domes priekšsēdētājas padomnieka Andra Volanska rīcību Ķekavas novada domē. Tāpat tiks sniegta informācija par JKP Ķekavas nodaļas turpmāko rīcību.