06.12.2017 10:10

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire izstājas no Jaunās konservatīvās partijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire izstājas no Jaunās konservatīvās partijas arhīvs

Viktorija Baire trešdien oficiālā paziņojumā pavēstījusi par lēmumu izstāties no Jaunās konservatīvās partijas, "lai spētu neitrāli, ar skaidru godaprātu, nepārprotamu viedokļu piederību turpināt pildīt Ķekavas novada domes priekšsēdētājas darbu".

V. Baire norāda, ka būt domes priekšsēdētājai nozīmē būt vidutājam starp iedzīvotāju ievēlētajiem deputātiem, to interešu pārstāvjiem: "Šis amats ir liela atbildība, jo visas iedzīvotāju intereses ir vienlīdz svarīgas un nav piedodamas atkāpes no solījumiem, kuri iedzīvotājiem ir doti, un ideāliem, kurus vēlētāji ir domes deputātiem uzticējuši. Tas ir amats, kurš prasa neitralitāti un skaidru, neietekmējamu skatījumu. Vienīgā piederība šajā amatā var būt iedzīvotājiem."

Domes priekšsēdētāja ar nožēlu atzīst, ka daudzos Ķekavas novada iedzīvotājos ir neizpratne par dažu koalīcijas deputātu darba disciplīnu un attieksmi, kas šķiet necaurspīdīga, līdz galam neizskaidrota, rada jautājumus par rīcības mērķiem, darba prioritātēm un iemeslus dažādām politiskām spekulācijām, kā arī intrigām no opozīcijas deputātu puses.

V. Baire uzskata, ka lēmums izstāties no Jaunās konservatīvās partijas radīs lielāku savstarpēju ieklausīšanos, efektīvāku un no politiskām intrigām brīvu komunikāciju. Šī rīcība ļaus apvienot visu deputātu idejas un iniciatīvas darbam Ķekavas novada iedzīvotāju labā. "Domāju, ka ir amati, kuros politiska neitralitāte ir ieguvums komandas stiprināšanā," piebildusi domes priekšsēdētāja.

Pēc viņas vārdiem, šis lēmums nekādi neietekmēs tos mērķus un solījumus, kas tika iekļauti koalīcijas partneru uzdevumos.

"Ķekavas novada domes deputātu koalīcija ir izdarījusi lielu darbu sākotnējās situācijas analīzē, bez kuras būtu neiespējami virzīties uz priekšu. Mēs auditējam domes darba procesus, analizējam dažādu izmaksu lietderību un cenšamies veidot nākamā gada pašvaldības budžetu, rodot līdzekļus iedzīvotājiem būtisku izmaksu ietaupījumam." Tāpat tiekot analizēti iemesli, kā Ķekavas novada dome, savulaik ir zaudējusi ietekmes sviras uzņēmumā "Baložu siltums", kā rezultātā Baložu iedzīvotājiem ir nepamatoti augsti maksājumi par siltumu, kas arī ir koalīcijas deputātu svarīgs uzmanības punkts.

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja arī turpmāk sola būt par atvērtību komunikācijā ar iedzīvotājiem un ir gatava atbildēt uz jautājumiem, lai spēju kliedēt bažas un rast skaidras atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem.

Atgādinām, ka V. Baire tika ievēlēta par vadītāju Ķekavas novadā, 12 no 17 deputātiem balsojot "par".

Šā gada pašvaldību vēlēšanās Ķekavā ievilkās, jo pārkāpumu dēļ bija jārīko atkārtots balsojums novada lielākajā iecirknī. Ārkārtas vēlēšanas tikai nostiprināja politiskās pārmaiņas vienā no Latvijas bagātākajām pašvaldībām, kur vairākumu ieguva salīdzinoši nesen izveidotā Jaunā konservatīva partija.

Pašvaldības vadītājas amatā ievēlētā Viktorija Baire solīja, ka Ķekava no Pierīgas guļamrajona kļūs par Pierīgas attīstības centru.

Neils Kalniņš: Baires lēmums atstāt JKP var ietekmēt turpmāko Ķekavas novada domes darbu

Plašajā Ķekavas novada domes koalīcijā Baires lēmums pamest JKP satraukumu neraisa

Iepriekš:

Opozīcija prasa atbrīvot no amatiem Ķekavas domes priekšsēdētājas padomnieku Volanski

Ķekavas novada domē no jauna radītās divas darba vietas iedzīvotājiem gadā izmaksās 35 000 eiro

Dārgāks siltums Baložos nenāca kā pārsteigums