28.11.2017 18:34

Požarnova gāzējiem neizdodas tikt pie Baldones novada domes priekšsēdētāja amata, kuru iegūst "Vienotības" biedrs

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Požarnova gāzējiem neizdodas tikt pie Baldones novada domes priekšsēdētāja amata, kuru iegūst "Vienotības" biedrs arhīvs

Otrdien par Baldones novada domes priekšsēdētāju ievēlēts no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "Vienotības" saraksta ievēlētais "Vienotības" biedrs Raimonds Audzers, aģentūru LETA informēja partijā.

Līdz ar to domes priekšsēdētāja amatā netika ievēlēts iepriekš Andreju Požarnovu (GKML) gāzušo Reģionu alianses un VL-TB/LNNK kandidāts Guntis Tamanis (VL-TB/LNNK).

Audzers amatā ievēlēts, pateicoties koalīcijas līgumam, ko parakstīja "Vienotība", "Gods kalpot mūsu Latvijai" un Latvijas Zaļā partija, tam pievienojies arī no Reģionu alianses (RA) ievēlētajam deputātam Edgaram Brigmanim.

"Pašvaldību vēlēšanās iedzīvotāji mums deva mandātu strādāt viņu labā, tādēļ esmu gandarīts par plašu un stabilu koalīciju, kas spēs mērķtiecīgi īstenot ieceres, lai Baldones novadā uzņēmēji veidotu jaunas darbavietas, iedzīvotājiem būtu pieejami dzīvokļi un esošās ēkas tiktu nosiltinātas. Novadā strādāsim pie ceļu infrastruktūras sakārtošanas un sabiedriskā transporta pieejamības, izmantosim katru iespēju veicināt novadā kultūras aktivitātes," pauda jaunievēlētais domes priekšsēdētājs Audzers.

Koalīcija apņēmusies nākamajos četros gados pabeigt Baldones stadiona būvniecību un atjaunot Baldones kultūras namu, modernizēt ūdens un kanalizācijas sistēmu un uzbūvēt jaunus īres dzīvokļus.

Audzers dzimis 1972. gadā un Latvijas Universitātē studējis gan Bioloģijas, gan Ekonomikas un vadības fakultātē, iegūstot bioloģijas maģistra grādu, bioloģijas un ķīmijas skolotāja diplomu, kā arī sociālo zinātņu maģistra grādu vadībzinātnē. Viņš ir "Vienotības" biedrs kopš partijas dibināšanas.

Jau vēstīts, ka otrdien domes sēdē Baldones novada domes priekšsēdētāja amatam bija plānots virzīts Tamani (VL-TB/LNNK, V), kas esot guvis arī RA atbalstu.

Tāpat ziņots, ka ar astoņām balsīm par, sešām pret un vienam deputātam atturoties Baldones novada domes priekšsēdētājs Požarnovs (GKML) tika gāzts no amata.

Požarnovs prognozēja, ka jaunizveidotā koalīcija nebūs ilglaicīga un strādās vien aptuveni līdz nākamā gada martam.