28.08.2017 15:44

Garkalnes domes deputāts Bērtulsons: "Augšas" par mums atcerējās tikai vēlēšanu laikā

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes domes deputāts Bērtulsons: "Augšas" par mums atcerējās tikai vēlēšanu laikā www.vienotiba.lv

Jau vēstījām, ka pagājušo piektdien 13 no 17 partijas "Vienotība" Garkalnes nodaļas biedriem paziņoja, ka, nosūtot partijas valdes priekšsēdētājam Arvilam Ašeradenam iesniegumu, izstājušies no partijas. Tā kā partijas reģionālā nodaļa nevar pastāvēt, ja tajā ir mazāk par pieciem biedriem, tiek likvidēta arī pati Garkalnes nodaļa.

Partiju "Vienotība" pameta arī abi Garkalnes novada domes deputāti Gunārs Bērtulsons un Guntars Kniksts. "Rīgas Apriņķa Avīze" sazinājās ar G. Bērtulsonu, kurš Garkalnes novada domē darbojas jau trešo sasaukumu.

"Aiziešana no partijas nenozīmē, ka pametīsim darbu Garkalnes novada domē, jo esam saņēmuši vēlētāju mandātu uz nākamajiem četriem gadiem. Turklāt, strādājot pašvaldībā, svarīgāks par piederību kādai partijai ir darbs, ko tu dari novada iedzīvotāju labā. Tāpat kā līdz šim darbošos Izglītības, jaunatnes un sporta komitejā, un tur partejiskā aizmugure nekādu lomu nespēlē, un arī ne uz kādiem būtiskiem materiāliem ieguvumiem, šo darbu darot, cerēt nevar," sacīja G. Bērtulsons, piebilstot, ka viņš dzīvo Bukultos, kur mīt arī viņa bērni un mazbērni. "Tāpēc es rūpējos, lai šeit būtu sakārtoti ceļi, bērniem rotaļu laukumi, valdītu klusums un kārtība," bilda deputāts.

Raksturojot situāciju, kurā "Vienotības" Garkalnes novada nodaļas biedri izlēma par aiziešanu no "Vienotības", G. Bērtulsons atzina, ka pastāvēja plaisa starp partijas "augšu" un "apakšām". "Parasti Rīgā par mums atcerējās tad, kad tuvojās Saeimas vēlēšanas. Taču citā laikā mēs nebijām interesanti. Piemēram, Garkalnē pie mākslas un vispārizglītojošas skolas gribējām uzbūvēt sporta centru, kas kalpotu gan skolēniem, gan vietējiem iedzīvotājiem. Šādus projektus ar partiju atbalstu var īstenot, tāpēc domājam, rakstījām projektu, cerējām uz budžeta naudu no partiju kvotu sadaļas, taču vienīgā atbilde, ko saņēmām – naudas nav.

Runājot par savu politisko nākotni, G. Bērtulsons sacīja, ka ir bijuši piedāvājumi no citiem politiskajiem spēkiem, bet viņš neesot pieradis mainīt partijas. Kopš iestājies partijā "Jaunais laiks" 2002. gadā, kas pārtapa par "Vienotību", nevienā citā partijā vairs neesot stājies un arī tagad to nedarīšot.