25.08.2017 15:11

Lielākā daļa "Vienotības" Garkalnes nodaļas biedru izstājas no partijas, nodaļu likvidē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lielākā daļa "Vienotības" Garkalnes nodaļas biedru izstājas no partijas, nodaļu likvidē facebook.com/VIENOTIBA

13 no 17 partijas "Vienotība" Garkalnes nodaļas biedriem piektdien paziņoja, ka nosūtot partijas valdes priekšsēdētājam Arvilam Ašeradenam iesniegumu, izstājušies no partijas. Tā kā partijas reģionālā nodaļa nevar pastāvēt, ja tajā ir mazāk par pieciem biedriem, tiek likvidēta arī pati Garkalnes nodaļa.

"Mēs neredzam iespēju turpmāk būt par šī politiskā spēka sastāvdaļu, jo pēdējā gada notikumi, pašvaldību vēlēšanu rezultāti, kā arī notikumi "Vienotības" kongresā, mūs ir pārliecinājuši, ka partija nav gatava mainīties un nav gatava cīnīties par tās politiskajiem mērķiem," teikts "Vienotības" likvidējamās Garkalnes novada nodaļas vadītāja vietnieces Elgas Liepiņas paziņojumā.

"Diemžēl varam secināt, ka partijas galotnei ir svarīgas tikai savas intereses un amati, savukārt biedri nodaļās, kas ir jebkura politiskā spēka pamats, netiek ņemti vērā. Mums ir skaidrs, ka bez radikālām pārmaiņām un partijas pārbūves, "Vienotībai" nav nekādu iespēju nākamajās Saeimas vēlēšanās, vai arī tās ir tik minimālas, ka partiju nevarēs uzskatīt par vērā ņemamu politisko spēku."

Iesniegumā A. Ašeradenam Garkalnes novada nodaļa norāda, ka pēdējās trijās Saeimas vēlēšanās, kā arī Eiroparlamenta vēlēšanās "Vienotība" guva uzvaru pār konkurentiem, taču partijas biedru aktivitātes no partijas vadības neesot tikušas novērtētas un, lūdzot palīdzību kādas problēmas risināšanā, garkalnieši vienmēr esot atraidīti. Cerības uz radikālām pārmaiņām sagrāvis pēdējais partijas kongress.

"Partijas veiksmīga pastāvēšana būtu iespējama tikai tādā gadījumā, ja tā tiktu pārbūvēta no iekšpuses, tiktu veiktas pārmaiņas, nostiprināti jauni mērķi. Uzskatām, ka "Vienotības" vadība ir nodevusi lielāko daļu savu biedru, kā arī tos ideālus un principus, uz kuriem sākotnēji tika būvēta," teikts paziņojumā.

Šāgada pašvaldību vēlēšanās Garkalnes novadā "Vienotība" saņēma 13,04% balsu un ieguva divas no 15 deputātu vietām domē.