01.08.2017 07:44

Nedēļas vidū varētu būt zināms jaunā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vārds

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Nedēļas vidū varētu būt zināms jaunā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vārds arhīvs

Jau vairākas dienas turpinās sarunas starp Ķekavas novada domē jaunievēlētajiem deputātiem par koalīcijas izveidi un, kā "Rīgas Apriņķa Avīzei" sacīja ievēlētais deputāts no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Neils Kalniņš, nedēļas vidū varētu būt zināms jaunā domes priekšsēdētāja vārds.

Kā pirmdien "Rīgas Apriņķa Avīzei" sacīja Neils Kalniņš, patlaban norisinās koalīcijas izveides process, jo ir "ļoti daudz lietu, kas vēl jāizdara", turklāt "situācija ir gana dramatiska, un jādomā, kā iedzīvotājiem racionālā veidā apdzēst ugunskurus". Tie, pēc N. Kalniņa teiktā, ir Baložu ciema siltumapgāde, arī objekts "Pie Mārtiņa", kas sākumā maksāja 140 000 eiro, bet dome to deviņos maksājumos nopirka par 300 000. Tāpat esot skaidrs, ka priekšā stāv krīze Ķekavas mākslas skolā, kur drīz pietrūks vietas nodarbībām.

"Tāpēc, izvēloties kandidātus amatiem, mēs gribam, lai tajos strādātu cilvēki, kuri būtu kompetenti atbilstošu jautājumu risināšanā, bet ne lai apmierinātu tikai kāda deputāta politiskās ambīcijas," bilda N. Kalniņš.

Iespējamā koalīcija būšot plaša, lai nodrošinātu stabilitāti nākamajiem četriem gadiem. Tas nozīmē, ka tiks meklēta saskaņa starp desmit jaunievēlētajiem deputātiem un septiņiem domniekiem ar pieredzi, kuriem ir institucionālā atmiņa, kuri zina, kad un kāpēc pieņemts viens vai otrs lēmums, lai gan, pēc Kalniņa teiktā, neesot izslēgts, ka domē turpināšoties arī politiskais teātris.

"Tāpat tiek domāts par konstruktīvu sadarbību ar pašvaldības administratīvo aparātu, un JKP plānos nav atlaist 200 domes darbiniekus," sacīja N. Kalniņš.

Uz jautājumu, kurš būs nākamais domes priekšsēdētājs un vai tā varētu būt juriste Viktorija Baire, kuras uzvārds kuluāros tika minēts jau pēc 3. jūnija vēlēšanām, N. Kalniņš bilda, ka pagaidām šim amatam līdzvērtīgi pretendenti ir gan pieminētā V. Baire, gan Andris Ceļmalnieks vai Kalniņš pats. Turklāt, runājot par atbalstu nākamajam domes priekšsēdētājam, vairs neesot runa par tā ievēlēšanu ar deviņām balsīm, bet gan 12.

Zināms, ka līdzšinējais pašvaldības vadītājs Andis Damlics (Reģionu alianse) līdz pirmdienai netika iesaistīts koalīcijas veidošanas sarunās un N. Kalniņš pagājušajā nedēļā ziņu aģentūrai LETA sacīja, ka "tie, kas ir slikti uzvedušies, – ar tiem mēs turpināsim nesadarboties. Droši vien, ka tas nebūs tikai viens cilvēks, ar ko būs ierobežota sadarbība. Vienošanās notiks ar tiem, kas savās programmās ietvēra līdzīgus redzējumus par Ķekavas novada attīstību."

Taču pirmdien N.Kalniņš "Rīgas Apriņķa Avīzei" teica, ka līdz nedēļas vidum noteikti uzklausīs A. Damlicu, lai uzzinātu viņa skatījumu par Ķekavas novada nākotni.

Atgādinām, ka Ķekavas novadā pašvaldības vēlēšanu atkārtotajā balsojumā 22. jūlijā uzvarēja JKP, kas ieguva piecus deputātu mandātus – par vienu vairāk nekā 3. jūnija vēlēšanās.