21.06.2017 13:59

Mārupes novada domi turpinās vadīt Mārtiņš Bojārs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārtiņš Bojārs un Mārupes novada Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Mairita Zivtiņa. Mārtiņš Bojārs un Mārupes novada Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Mairita Zivtiņa. Mārupes novada pašvaldība

Trešdien Mārupes novada domes jaunā sasaukuma deputāti pirmajā sēdē atklātā balsojumā par domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlējuši Mārtiņu Bojāru, kurš startēja no saraksta "Zaļo un Zemnieku savienība" (ZZS).

Kā pavēstīja pašvaldībā, Mārupes novada domes pirmajā sēdē piedalījās visi 17 jaunievēlētie deputāti. Sēdes dienas kārtībā bija jautājums par domes priekšsēdētāja un vietnieka ievēlēšanu, kā arī komiteju sastāvu ievēlēšanu. Balsošana notika atklāti, izmantojot vēlēšanu zīmes.

Priekšsēdētāja amatam tika izvirzīts viens kandidāts – Mārtiņš Bojārs, kuru ar sešpadsmit balsīm "par", vienam deputātam balsojot "pret", ievēlēja par Mārupes novada domes priekšsēdētāju. Domes priekšsēdētājs, pateicoties deputātiem par atbalstu, uzsvēra, ka līdz šim Mārupes novada domē darbs noritējis konstruktīvi un novēlēja deputātiem ražīgu darbu turpmāko četru gadu garumā.

Domes sēdē deputāti lēma arī par priekšsēdētāja vietnieka amatu. Ar sešpadsmit balsīm "par", vienam deputātam balsojot "pret", Mārupes novada domes priekšsēdētāja vietnieces amatā ievēlēta Līga Kadiģe, kas vēlēšanās startēja no Latvijas Reģionu apvienības.

Pirmajā domes sēdē tika ievēlēti arī trīs komiteju – Finanšu komitejas, Attīstības un vides jautājumu komitejas un Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas – locekļi.

Mārtiņa Bojāra pārstāvētā "Zaļo un Zemnieku savienība" 3. jūnija pašvaldību vēlēšanās Mārupes novadā bija guvusi lielāko vēlētāju atbalstu – 36,77%, kas nodrošināja sarakstam septiņas vietas domē. Četras deputātu vietas vēlēšanās ieguva Latvijas Reģionu apvienība, pa divām – Nacionālā apvienība un "Saskaņa", pa vienai – "Progresīvie" un "Vienotība".