21.03.2017 12:22

AM valsts sekretārs ar Zviedrijas kolēģi pārrunās reģionālās drošības aktualitātes

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
AM valsts sekretārs ar Zviedrijas kolēģi pārrunās reģionālās drošības aktualitātes pixabay.com

Trešdien, 22. martā, Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons tiksies ar Zviedrijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Janu Salestrandu, lai pārrunātu reģionālās drošības aktualitātes. Vizītes laikā Salestrands apmeklēs arī Ādažu bāzi.

Kā informēja AM, tikšanās laikā abu valstu amatpersonas apspriedīs Latvijas un Zviedrijas divpusējo un daudzpusējo sadarbību aizsardzības jomā.

Tāpat vizītes laikā Salestrands apmeklēs Ādažu bāzi, kur tiksies ar Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku kājnieku brigādes pārstāvjiem, un iepazīsies ar Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolas darbību.

Latvija un Zviedrija piedalās dažādās divpusējās un daudzpusējās sadarbības iniciatīvās, piemēram, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionālās aizsardzības sadarbības iniciatīvā, sniedzot atbalstu Ukrainai. Tāpat abu valstu karavīri kopīgi piedalās militārajās mācībās, sekmējot bruņoto spēku savietojamību.

2016. gadā Zviedrijas karavīri piedalījās mācībās "Detonators", kuru laikā tika veikta bijušās munīcijas noliktavas teritorijas Cekulē attīrīšana no sprādzienbīstamiem priekšmetiem, kā arī mācībās "Ramstein Alloy" ar divām kaujas lidmašīnām "Gripen".