04.07.2012 15:34

Aculiecinieks: Krievijas karoga krāsas līdzās Latvijas karogam sēru noformējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Rīgas ielas 105. nama noformējums Salaspilī mulsina garāmgājējus un garāmbraucējus. Rīgas ielas 105. nama noformējums Salaspilī mulsina garāmgājējus un garāmbraucējus. aculiecinieks Andrejs

Portāla Apriņķis.lv lasītājs Andrejs Salaspilī nevarēja pabraukt garām kādam namam Rīgas ielā, to nenofotografējis.

"Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienā pie visu Latvijas valsts un pašvaldību iestāžu, uzņēmumu un organizāciju ēkām, kā arī dzīvojamām ēkām jāizkar Latvijas karogs sēru noformējumā.

Ļoti savādi tas izskatās pie kāda nama Salaspilī, Rīgas ielā. Tur plāksnīte Krievijas karoga krāsās vēsta, ka nams ir privātīpašums un līdzās tai atrodas karoga kāta turētājs, kurā akurāt, kā to nosaka likums, izkārts Latvijas karogs ar sēru lenti. Kopskats – ļoti dīvains," portālam Apriņķis.lv raksta lasītājs Andrejs.

4. jūlijā ik gadu piemin 1941. gada notikumus, kad nacistu atbalstītāji nodedzināja Lielo Horālo sinagogu Rīgā kopā ar lūgšanas namā esošajiem cilvēkiem. Pēc kara sinagogas drupas tika nolīdzinātas un tur ierīkoja skvēru, bet Atmodas laikā šajā vietā tika izveidots memoriāls. 1941. – 1945.gadā nacistu okupētajā Latvijā tika iznīcināti vairāk par 70 000 Latvijas ebreju.