02.07.2012 15:19

Lēdurgas pagastvecis: novada domē deputātu ir par daudz

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lēdurgas pagasta pārvaldnieks Juris Liepa uzskata, ka Krimuldas novada pašvaldībā notiek pārāk lēna lēmumu pieņemšana, ko kavē pārāk lielais deputātu skaits – 15 deputāti uz nepilniem 6000 iedzīvotāju. Lēdurgas pagasta pārvaldnieks Juris Liepa uzskata, ka Krimuldas novada pašvaldībā notiek pārāk lēna lēmumu pieņemšana, ko kavē pārāk lielais deputātu skaits – 15 deputāti uz nepilniem 6000 iedzīvotāju. Krišjānis Grantiņš

Lēdurgas pagasta pārvaldē, kopš pagasts iekļauts Krimuldas novadā, lēmumi vairs netiek pieņemti.

Lēdurgas pagasta pārvaldnieks Juris Liepa saka: "Novadu reforma bija valsts lēmums, ko atlika tikai izpildīt." J. Liepa uzskata – joprojām notiek pārāk lēna lēmumu pieņemšana, ko kavē pārāk lielais deputātu skaits – 15 deputāti uz nepilniem 6000 iedzīvotāju.


Kā norāda agrākais Lēdurgas mērs, sākumā Lēdurgas un Krimuldas deputāti viens uz otru skatījušies no augšas. "Bija vajadzīgs laiks, lai uz apvienoto novadu sāktu raudzīties no "mēs" viedokļa, neskatoties uz to, kurā novada pusē katrs dzīvojam."

Viņš stāsta, ka Lēdurgā šogad nekas jauns netiekot plānots, bet šo trīs gadu laikā nosiltināts kultūras nams un šogad pabeigta ūdenssaimniecības projekta pirmā kārta.

"Iedzīvotāji, pat tie, kuri sākumā iebilda pret Lēdurgas pievienošanu Krimuldai, tagad atzīst, ka tas bija pareizs lēmums. Lēdurgā iedzīvotāji joprojām saņem visus tos pakalpojumus, ko iepriekš. Lai iedzīvotājiem ar katru dokumentu nebūt jābrauc uz Krimuldas novada domi, iesniegumus turp nosūtām pa faksu, bet oriģinālus vedu es vai pagasta pārvaldes darbinieki, apvienojot ar citu jautājumu risināšanu novada domē.

Lasi vairāk par Teritoriālo reformu Pierīgas novados.