03.06.2015 11:26

Pierīgas mēri: Par Valsts prezidentu kļūs kāds no koalīcijas virzītajiem kandidātiem

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas mēri: Par Valsts prezidentu kļūs kāds no koalīcijas virzītajiem kandidātiem Saemas kanceleja, arhīvs

Pierīgas mēri domā, ka trešdien, 3. jūnijā, Saeimai neizdosies ievēlēt jaunu Valsts prezidentu. Pašvaldību vadītāji prognozē, ka visdrīzāk nākamajās vēlēšanu kārtās par valsts augstāko amatpersonu varētu kļūs kāds no koalīcijas virzītājiem prezidenta amata kandidātiem.

 

Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars ("Vienotība"):

"Skatoties, kas tiek runāts medijos, šaubos, vai šodien Latvijā tiks ievēlēts prezidents. Manuprāt, abi koalīcijas partiju virzītie prezidenta amata kandidāti ir līdzvērtīgi un cienīgi kļūt par Valsts augstāko amatpersonu. Raimonds Vējonis ir kadru politiķis. Viņš ilgu gadu laikā spējis iemantot augstu reputāciju, un tas ir pamats, kas vainagojas ar izvirzīšanu Valsts prezidenta amatam. Savukārt Egilu Levitu vērtēju augstu un cienu kā savu kolēģi, tiesību zinātņu ekspertu. Viņam piemīt visas prezidenta amatam nepieciešamās kvalitātes. Tomēr mums būtu jāatceras, ka prezidents nav nekāds laimes lācis, kurš atnāks un atrisinās visas problēmas. Prezidentam ir ierobežotas pilnvaras. Tā nav vara, bet spēja mūsu valsti reprezentēt un spēja īstajā brīdī pateikt īstos vārdus!"
 

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis (Nacionālā apvienība):


"Prezidenta vēlēšanas ir tas lielais nezināmais, bet agri vai vēlu prezidents mums būs. Pieļauju, ka par prezidentu varētu tikt ievēlēts gan Raimonds Vējonis, gan Egils Levits. Viņi abi ir arī mani favorīti. Tomēr ne es, ne Saulkrastu novada iedzīvotāji noteiks, kurš būs nākamais Latvijas Valsts prezidents. Tiesības izvēlēties augstāko amatpersonu valstī mēs esam deleģējuši Saeimai. Ceru vienīgi, ka nākamais prezidents būs cienīts gan Latvijā, gan pasaulē. Ceru, ka viņam būs gan stāja, gan lepnums pildīts Latvijas Valsts prezidenta amata pienākumus."
 

Sējas novada domes priekšsēdētājs Guntis Liepiņš ("Reģionu alianse"):


"To, vai šodien ievēlēsim prezidentu, pat nav vērts prognozēt. Tas ir teātris! Man žēl tā laika, ko patērējam, vērojot, kā televīzijā, radio un presē, un arī starp ļaudīm tiek spriests, kurš no izvirzītajiem kandidātiem ir piemērots augstajam amatam. Tāpat jau partijas visu nosaka. Tomēr tas nenozīmē, ka es viennozīmīgi varu piekrist tam, ka Valsts prezidents būtu jāvēl tautai. Mēs neesam gatavi tam! Mēs, latvieši, esam raduši par tik daudziem tik nicīgi izteikties, tāpēc prezidentu paši vēlēt vēl nevaram. Mums ir jākļūst vēl lielākiem patriotiem, lai spētu veikt šādu izvēli! Bet, runājot par to, kuru kandidātu es vēlotos redzēt šajā amatā, tad es izvēlētos jaunāko, proti, Mārtiņu Bondaru. Manuprāt, viņš ir pats perspektīvākais. Taču viņam uz šo amatu pagaidām pat necerēt, jo tie vecie tos jaunos negrib – paaudžu konflikts."