28.04.2012 17:34

A. Ences vadītā Reģionu partija pārtapusi par "Reģionu Aliansi"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Reģionu partijas kopsapulcē 27. aprīļa vakarā Ādažu Kultūras centrā nolemts mainīt partijas nosaukumu uz "Reģionu Alianse".

Partijas priekšsēdētājs Andrejs Ence uzsver, ka partija ir gatava uzņemties vadošo lomu reģionālo spēku konsolidācijā. Jau šobrīd tiekot vestas sarunas ar pašvaldību deputātiem, vēlētāju apvienībām un vietējiem aktīvistiem visos Latvijas reģionos.

"Reģionu Alianses" galvenais mērķis ir kļūt par kodolu reģionālo partiju, vēlētāju apvienību un reģionālo līderu savienībām, kā arī pārstāvēt un aizstāvēt pilsētās un novados dzīvojošo Latvijas iedzīvotāju intereses, panākot šo interešu respektēšanu un ievērošanu valsts pārvaldes darbībā un tiesību aktos.

Partijas kopsapulcē tika apstiprinātas izmaiņas tās statūtos, kuru galvenais mērķis ir nodrošināt strukturāli sazarotu, bet tajā pašā laikā sabiedrībai un partijas biedriem viegli saprotamu partijas uzbūves mehānismu visas valsts mērogā, paredzot katra indivīda lomu darbojoties partijā. Izmaiņas partijas statūtos arī paredz, ka biedru uzņemšanu un izslēgšanu varēs veikt partijas valde, kurā turpmāk būs deviņi valdes locekļi un priekšsēdētājs.

Atgādināms, ka sākotnējais partijas nosaukums bija "Rīgas apriņķa novadu apvienība" (RANA), taču vēl pirms 10. Saeimas vēlēšanām politiskais spēks nosaukumu mainīja uz "Reģionu partija". 2009. gada pašvaldību vēlēšanās RANA guva pārsvaru desmit no divpadsmit pārstāvētajiem novadiem. Līdz ar pārmaiņām Latvijas politikā, interesi par pievienošanos partijai izrādīja arī citu reģionu politisko struktūru pārstāvji, tāpēc tika nolemts mainīt nosaukumu, jo "Rīgas apriņķis" vairs nebija atbilstošs.

Partijas nosaukums atkārtoti tika mainīts tāpēc, lai pilnajā nosaukumā izvairītos no vārda "partija" atkārtošanās (Politiskā partija "Reģionu partija"), gan arī tāpēc, ka vārds "alianse" vairāk raksturo šābrīža tendences, jo partijai pievienojas ne tikai individuāli biedri, bet arī citu partiju reģionālās organizācijas un reģionālās partijas.

Partijas "Reģionu Alianse" priekšsēdētājs ir Babītes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence. Viņš apliecina, ka darīs visu, lai, izmantojot savu 21 gada laikā gūto pašvaldības vadītāja pieredzi un zināšanas, realizētu mērķi - apvienot Latvijas reģionālos politiskos spēkus vienotai idejai, kļūstot par ietekmīgu spēku Latvijas politikā. "Mērķis veidot šo partiju kā kodolu plašai pārstāvniecībai pašvaldībās Latvijā ir reāls un sasniedzams jau 2013. gadā," norāda A. Ence.

"Reģionu Alianse" ir gatava uzņemties vadošo lomu reģionālo spēku konsolidācijā. Jau šobrīd tiek vestas sarunas ar Latgales, Zemgales, Kurzemes un Vidzemes pašvaldību deputātiem, vēlētāju apvienībām un vietējiem aktīvistiem par kopīgu mērķu definēšanu un spēku apvienošanu.

"Latvijas pašvaldībām ir jābeidz cīnīties savā starpā par lokālām interesēm un jāapvienojas, lai cīnītos kopā par visu Latvijas iedzīvotāju un uzņēmēju interesēm," uzskata Andrejs Ence.

"Reģionu Alianse" plāno aktīvi iesaistīties Latvijas politiskajos procesos, par prioritāti izvirzot cilvēka kā indivīda vajadzības, rosinot pašvaldībām vairāk tiesības pašiem noteikt savus attīstības mērķus ES fondu apguvē, valsts varai neraksturīgas funkcijas deleģēt pašvaldībām vai citām institūcijām, piešķirot tām attiecīgu finansējumu, lai veicinātu katra reģiona ekonomisko izaugsmi un sekmētu sabiedrības līdzdalību valsts un pašvaldību pārvaldē.

Iepriekš:
Laikraksts: reģionu partijas grib pārņemt varu