11.06.2014 13:55

"Reģionu alianses" deputāti izsaka neuzticību Ādažu mēram, vēlas Sprindžuka atgriešanos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Astoņi Ādažu domes deputāti trešdien parakstīja un iesniedza deputātu pieprasījumu par neuzticības izteikšanu pašreizējam Ādažu novada domes priekšsēdētājam Normundam Zviedrim un viņa vietniecei Karīnai Sprūdei.

Pieprasījumu parakstīja seši "Reģionu alianses" (RA) deputāti – Valērijs Bulāns, Jānis Ruks, Kerola Dāvidsone, Liāna Pumpure, Pēteris Balzāns un Pēteris Pultraks, kā arī no "Zaļo un zemnieku savienības" saraksta ievēlētais Māris Sprindžuks un Artis Brūveris ("Sadarbība").

"Reģionu alianse" arī paziņojusi, ka Ādažu novada domes priekšsēdētāja amatā vēlas redzēt Māri Sprindžuku, kurš mēra krēslu zaudēja šāgada janvāra beigās.

Ādažu pašvaldībā portālam "Apriņķis.lv" apliecināja, ka novada domes kancelejā ir saņemts un reģistrēts astoņu deputātu parakstīts pieprasījums par domes ārkārtas sēdes sasaukšanu. Tās darba kārtībā plānots iekļaut jautājumu par neuzticības izteikšanu pašreizējai domes vadībai un jauna domes priekšsēdētāja un viņa vietnieku vēlēšanas. Šobrīd konkrētākas informācijas par domes ārkārtas sēdes sasaukšanu kancelejai nav.

Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 28. panta ceturto daļu domes ārkārtas sēdes sasaucamas ne vēlāk kā triju dienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas (šinī gadījumā līdz 13. jūnijam), izņemot šā likuma 49. un 65. pantā paredzētos gadījumus. Savukārt likuma 65. panta ceturtā daļa nosaka, ka gadījumos, kad saņemts priekšlikums par domes priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata, priekšsēdētājam ir jāsasauc domes ārkārtas sēde ne vēlāk kā divu nedēļu laikā no priekšlikuma saņemšanas dienas (tātad līdz 25. jūnijam), ja šajā laikā nav paredzēta domes kārtējā sēde.

Jāatgādina, ka pagājušā gada jūnijā pēc pašvaldību vēlēšanām par M. Sprindžuku kā Ādažu mēru balsis atdeva deviņi deputāti no dažādiem vēlēšanu sarakstiem, izņemot "Reģionu aliansi" – trīs no "Zaļo un zemnieku savienības", pa diviem no "Vienotības" un "Saskaņas centra", kā arī pa vienam no "Sadarbības" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Savukārt janvārī astoņi deputāti nobalsoja par mēra atstādināšanu no amata, un par jauno Ādažu novada domes priekšsēdētāju kļuva Normunds Zviedris, kurš pašvaldību vēlēšanās startēja no partijas "Vienotība" saraksta. Toreiz pret šādu lēmumu bija seši "Reģionu alianses" deputāti un pats M. Sprindžuks.

2013. gada pašvaldību vēlēšanās 40 procentu vēlētāju atbalstu un sešus deputātu mandātus Ādažos ieguva "Reģionu alianse", 23,6 procentus un trīs mandātus – "Zaļo un zemnieku savienība", 11 procentus un divus mandātus – "Vienotība", gandrīz 10 procentus un divus mandātus – "Saskaņas centrs", deviņus procentus un vienu mandātu – nacionālā apvienība, savukārt piecus procentus un vienu mandātu – "Sadarbība".