30.10.2013 09:37

Ķekava un Saulkrasti neredz jēgu jaunai novadu reformai

Autors  Sollija Lipore
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Novadi kļūs vēl lielāki, un gala rezultātā lēmējvara vēl vairāk attālināsies no iedzīvotājiem. Patlaban novadu apvienošanai neredzu izteiktu pamatojumu," uzskata Saulkrastu mērs Ervīns Grāvītis. "Novadi kļūs vēl lielāki, un gala rezultātā lēmējvara vēl vairāk attālināsies no iedzīvotājiem. Patlaban novadu apvienošanai neredzu izteiktu pamatojumu," uzskata Saulkrastu mērs Ervīns Grāvītis. Krišjānis Grantiņš

"Rīgas Apriņķa Avīze" turpina noskaidrot Pierīgas pašvaldību viedokli par iespējamo brīvprātīgo pašvaldību apvienošanos, ko ierosinājis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs un apstiprinājis Ministru kabinets.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks (Vidzemes partija) uzskata, ka jaunie grozījumi likumā Ķekavas novadam nav aktuāli: "Ķekavas novads ir izpildījis visus novada veidošanas nosacījumus, kas attiecas, piemēram, uz iedzīvotāju skaitu, teritorijas lielumu, pašvaldības pakalpojumu pieejamību. Esam izveidojuši visās novada administratīvajās teritorijās – Ķekavā, Baložos un Daugmalē – klientu apkalpošanas centrus, lai pašvaldības pakalpojumus iedzīvotāji varētu saņemt pēc iespējas tuvāk savai dzīvesvietai. Līdz ar to šie grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz iespēju pašvaldībām brīvprātīgi apvienoties, mums nav aktuāli."

Līdzīgi uzskata arī Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis (Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"-TB/LNNK"): "Ne pārāk sen esam jau pārdzīvojuši vienu teritoriālo reformu, kas bija ar saukli veidot spēcīgus novadus. Būtībā tagad aicinājums ir tāds pats. Novadi kļūs vēl lielāki, un gala rezultātā lēmējvara vēl vairāk attālināsies no iedzīvotājiem. Patlaban novadu apvienošanai neredzu izteiktu pamatojumu."

Savukārt Siguldas novads labprāt uzņemtu savā pārvaldībā vēl kādu pašvaldību. "Siguldas novada pašvaldība ir gatava izskatīt jautājumu par kādas kaimiņu pašvaldības pievienošanos, ja tiks izteikta šāda iniciatīva," lakonisks ir Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ("Reģionu alianse").

Iepriekš:
Vai iespējama jauna teritoriālā reforma?

Novadu reformas trešā gadadiena - kā izmainījusies Pierīga