09.03.2012 17:03

Iesniedz Ungārijas atbalsta vēstuli

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Vēstule, ko atbalsta grupa 9. martā svinīgi nodeva Ungārijas vēstniecībā, adresēta ungāru tautai, parlamentam, prezidentam un premjeram. Vēstule, ko atbalsta grupa 9. martā svinīgi nodeva Ungārijas vēstniecībā, adresēta ungāru tautai, parlamentam, prezidentam un premjeram. Krišjānis Grantiņš

Jo stiprāka būs ungāru tauta, jo vairāk iegūs visa Eiropa, teikts vēstulē, ko Ungārijas vēstniekam Rīgā nodevusi sabiedrisko organizāciju, mediju pārstāvju un privātpersonu iniciatīvas grupa.

«Apvienība Ungārijas atbalstam», kurā ir sabiedriskās organizācijas, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji un privātpersonas, 9. martā Ungārijas vēstniekam Latvijā Gāboram Dobokai nodeva vēstuli, kas adresēta Ungārijas tautai un parlamentam un kurā izteikts atbalsts Ungārijas centieniem pašai lemt savu likteni.

Sociāli un fiskāli konservatīvais valsts pamatlikums, kas stājās spēkā šā gada 1. janvārī un nomainīja komunistu laikos pieņemto 1949. gada konstitūciju, Eiropas Komisijai licis paust bažas par Nacionālās bankas, tiesu varas un datu aizsardzības iestādes neatkarību. Savukārt pamatlikuma aizstāvji uzsver konstitūcijā iestrādāto nacionāli kristīgo pamatvērtību nozīmīgumu. Dievs Ungārijas konstitūcijā atzīts par nācijas garīgās un intelektuālās vienotības uzturētāju, pamatlikums apliecina, ka dzīvība sākas no ieņemšanas brīža un laulība ir vīrieša un sievietes savienība.

«Apvienībā Ungārijas atbalstam» ietilpst laikraksts «Rīgas Apriņķa Avīze», Jāņa Čakstes Demokrātijas un ilgtspējīgas attīstības biedrība, RLB Nacionālās identitātes komisija, Latviešu juristu apvienība, Latvijas Ordeņu brālība, Biedrība «Asociācija Ģimene», fonds «Moral Revolution», Latvijas Poļu biedrība, Žurnāls «Latvijas Tirgotājs», Latvijas Patērētāju Tiesību aizgādniecības savienība, Latvijas Tirgotāju kamera, portāls www.aprinkis.lv, portāls www.ogrenet.lv, laikraksts «Ogres Vēstis Visiem», portāls www.tautasforums.lv, laikraksts «Svētdienas Rīts», Neatkarīgā policistu arodbiedrība, Informācijas tehnoloģiju speciālistu arodbiedrība, Vides aizsardzības klubs, Latvijas Kristīgais radio un Kredītņēmēju Tiesību Aizsardzības Aģentūra.

Sadarbībai un papildu informācijas saņemšanai apvienība aicina sazināties ar Jāni Rožkalnu pa tālruni 29232886.

Vēstules teksts:

Ungāru tautai, parlamentam, prezidentam un premjeram

«Apvienība Ungārijas atbalstam» izsaka Jums savu atzinību, jo Ungārija ar tās jauno Konstitūciju ir pirmā valsts Eiropas Savienībā, kura parādījusi citām Eiropas tautām kopīgi ejamo ceļu – Eiropas Savienība kā kristīgi nacionālajās vērtībās balstīta nācijvalstu savienība. Eiropas Savienībai ir jāatgriežas pie pamatvērtībām, uz kurām Eiropa arī ir veidota.

Mēs augstu cienām Jūsu drosmi apliecināt Dievu kā svētības avotu Ungārijai, par savas valsts pamatu liekot ģimenes un nācijas pašnoteikšanās vērtības, godinot priekšteču brīvības cīnītājus un lepojoties ar saviem kultūras un intelektuālajiem sasniegumiem.

Pasaulē notiekošie globalizācijas procesi aizvien straujāk nomāc tautu identitātes un indivīdu savdabību. Aizvien vairāk valda materiālisms, kas draud aizvien vairāk pakļaut cilvēcisko vērtību jomu.

Tāpat mēs augsti vērtējam Jūsu drosmi iestāties par nācijas ekonomiskajām pašnoteikšanās tiesībām nepakļaujoties starptautisko interešu grupām.

Jūsu piemērs liek arī mums domāt, kā ir jārīkojas brīviem cilvēkiem un brīvai tautai demokrātiskā sabiedrībā.

Jo stiprāka būs ungāru tauta kristīgi nacionālo vērtību sardzē un to attīstībā, jo vairāk iegūs visa Eiropa.

Dievs, svētī Ungāriju!
Dievs, svētī Latviju!
Dievs, svētī Eiropu!


Latvija, Rīga, 2012. gada 9. martā
Patiesā cieņā,

Apvienība Ungārijas atbalstam
Laikraksts «Rīgas Apriņķa Avīze»,
Jāņa Čakstes Demokrātijas un ilgtspējīgas attīstības biedrība,
RLB Nacionālās identitātes komisija,
Latviešu Juristu apvienība,
Latvijas Ordeņu brālība,
Biedrība «Asociācija Ģimene»,
fonds «Moral Revolution»,
Latvijas Poļu biedrība,
žurnāls «Latvijas Tirgotājs»,
Latvijas Patērētāju tiesību aizgādniecības savienība,
Latvijas Tirgotāju kamera,
portāls www.aprinkis.lv
portāls www.ogrenet.lv,
laikraksts «Ogres Vēstis Visiem»,
portāls www.tautasforums.lv,
laikraksts «Svētdienas Rīts»,
Neatkarīgā policistu arodbiedrība,
Informācijas tehnoloģiju speciālistu arodbiedrība,
Vides aizsardzības klubs,
Latvijas Kristīgais radio,
Kredītņēmēju tiesību aizsardzības aģentūra