03.03.2012 21:14

Pa Lietuvu turpina ceļot Ungārijas jaunā pamatlikuma atbalsta akcijas aicinājums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lietuvas laikraksta «Respublika» darbinieki aicina iedzīvotājus solidarizēties ar Ungāriju ar akcijas «Mēs esam ar ungāriem» palīdzību. Lietuvas laikraksta «Respublika» darbinieki aicina iedzīvotājus solidarizēties ar Ungāriju ar akcijas «Mēs esam ar ungāriem» palīdzību. «Rīgas Apriņķa Avīzes» arhīvs


Atbalstot Ungārijas konstitūciju, Lietuvas mediju grupas «Respublikos leidiniai» žurnālisti pagājušomēnes nodeva Ungārijas vēstniekam Viļņā apmēram pusotru tūkstoti Lietuvas pilsoņu parakstu.

Pa visu valsti trupina ceļot akcijas «Mēs esam ar ungāriem» aicinājums. To var parakstīt ikviens, kas atbalsta Ungārijas jaunajā pamatlikumā paustās vērtības.


Tagad aicinājums pieejams arī iztulkots latviešu valodā – ar to iepazīties saviem lasītājiem piedāvā portāls Apriņķis.lv. 


Laikraksta «Respublika» pilsoniskā akcija «Mēs esam ar ungāriem»

Vai Eiropas nacionālo atmodu, kas sākusies Ungārijā, apspiedīs? Tas atkarīgs no katra Eiropas iedzīvotāja – arī no mums.

Ar ko tu esi kopā?

«Respublika» aicina Lietuvas ļaudis solidarizēties ar Ungāriju.

Visi 27 ES komisāri tuvākajā laikā grasās Ungārijai izteikt ultimātu par to, ka jaunajā konstitūcijā tauta mēģina aizstāvēt savu valstiskumu.

Ungāriem dos tikai dažas dienas, lai viņi atteiktos no izvēlētā ceļa. Ungāriem pieprasīs, lai viņi savā tēvzemē, kur dzīvo gadsimtiem, atsakās no pašcieņas un tradicionālajām vērtībām. ES mēģina salauzt šo drosmīgo tautu, pārvērst to paklausīgā masā un laupīt tai tautas iezīmes. Pēc tam var nākt citu valstu un tautu kārta. Arī to lietuviešu, kas aicina visiem spēkiem pasargāt no izmiršanas tradicionālo ģimeni un tautu.

«Respublika» atbalsta īsteni demokrātiskas vērtības, ir gatava pievienoties protestētajiem un jautā – vai vēlamies nokļūt vienā katlā ar tiem, kas zaudējuši nacionālo identitāti? Mudinām visus nevienaldzīgos tautiešus solidarizēties ar Ungāriju, lai tā nepaliek viena cīņā ar globālistisko ES ideoloģiju. Mūsu rīcībā ir tikai dažas dienas. Parakstus, kas pauž jūsu atbalstu, nodosim Ungārijas vēstniecībai Viļņā un citām iestādēm.

Jau iepriekš izsakām pateicību visiem nevienaldzīgajiem.

Eiropā strīdas divas ideoloģijas – tautiskā un tā, kas atbalsta globalizāciju. Sabiedrībai pašai sev jāatbild, kas ir labais un kas – ļaunums.

Vai atteikties no savas valsts neatkarības ir labi vai slikti?

Vai izpārdot zemi svešiniekiem ir labi vai slikti?

Vai iznīcināt savu tautu tukšā saukļa «būsim eiropieši» vārdā ir labi vai slikti?

Vai pakļauties neviena neievēlētiem eirokomisāriem ir labi vai slikti?

Vai dzīvot parādos uz bērnu rēķina ir labi vai slikti?

Vai saņemt Jūdas grašus par neapstrādāto zemi un metāllūžņos sagrieztajiem kuģiem ir labi vai slikti?

Vai ļaut svešiniekiem pelnīt no apkures, elektrības, ūdens, gāzes, medikamentiem un pārtikas ir labi vai slikti?

Vai tas ir labi vai slikti, ja ir valstis, kam jāmaksā par citu drukātu nevērtīgu naudu?

Vai tas ir labi vai slikti, ja paši neizgatavojam pat visvienkāršākās preces, bet ražotnes ļaujam pārcelt uz ārzemēm, zaudējot darba vietas un ienākumus?

Vai karot par svešām interesēm ir labi vai slikti?

Vai tas ir labi vai slikti – neatzīt, ka ģimene ir vīrieša un sievietes savienība, kā tas bijis gadsimtiem?

Uz daudziem no šiem jautājumiem ungāri ir atbildējuši, balsojot par jauno konstitūciju, kuras dēļ viņiem tagad jāiztur milzīgs spiediens no Amerikas Savienotajām Valstīm un Eiropas Savienības. Ungāriem liek pieņemt svešu labā un ļaunā izpratni.

Ja tavas atbildes uz šiem jautājumiem ir tādas pašas kā ungāriem, tas nozīmē – tādas pašas kā lietuviešiem, paraksties zem šā teikuma: «Es atbalstu ungāru tiesības pašiem lemt savu likteni.»

Ja esi kopā ar mums, atsūti šo tekstu ar savu parakstu laikrakstam «Respublika» A. Smetonas ielā 2 Viļņā vai uz elektroniskā pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Vārds, uzvārds, paraksts.

Lūdzam norādīt pilsētu, elektroniskā pasta adresi vai tālruņa numuru.

Šo tekstu un jūsu parakstus ar vēstniecības starpniecību nodosim Ungārijas valdībai.

Laikraksta «Respublika» ļaudis