01.03.2012 14:28

Ķekavas mērs: Ozoliņa apgalvojumi ir provokācija

Autors  Imants Liepa, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(20 balsojumi)
Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis. Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis. «Rīgas Apriņķa Avīzes» arhīvs

Ķekavas novada Domes deputāts Andis Adats plašsaziņas līdzekļiem izsūtījis paziņojumu par to, ka bijušais Baložu pašvaldības darbinieks Haralds Ozoliņš iesniedzis Ģenerālprokuratūrai sūdzību par Domes vadības rīcību, kas it kā viltojusi viņa parakstu.

«Iespējams, ar mērķi izvairīties no atbildības par tiesas sprieduma nepildīšanu 23. janvārī Ķekavas novada pašvaldība atjaunoja darbā H. Ozoliņu, un nekavējoties viņu atbrīvoja no darba. Kā iemeslu atbrīvošanai novada vadība min kādu vienošanos par darba tiesisko attiecību izbeigšanu, kuru H. Ozoliņš nekad nav parakstījis. Arī tiesu izpildītājs, kurš ir saņēmis izpilddirektora A. Liškovska un personāldaļas vadītājas K. Platās parakstītu šīs vienošanās kopiju, esot pamanījis šo parakstu atšķirību,» pauž A. Adats.

Deputāta aprakstīto situāciju Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs R. Jurķis vērtē kā kārtējo provokāciju: «Vienošanos, par ko rakstīts vēstulē, H. Ozoliņš pats sagatavoja un pašvaldības izpilddirektora A. Liškovska klātbūtnē parakstīja. Turklāt vienošanās noteikumi ir izpildīti, ko apstiprina elektroniska sarakste starp H. Ozoliņu un A. Liškovski. H. Ozoliņš turklāt joprojām tiesājoties par zaudēto amatu.»

«H. Ozoliņš cenšas izspiest naudu jebkādā ceļā,» norāda R. Jurķis, taču A. Adats esot uzmeties viņam par aizstāvi. R. Jurķis informē, ka Domes rīcībā ir video ieraksts, kurā redzams, ka H. Ozoliņš ierodas pašvaldībā parakstīt iesniegumu.

Kā stāsta R. Jurķis, H. Ozoliņš 2009. gadā ieņēmis Baložu pārvaldes vadītāja palīga amatu, kurā nostrādājis pusgadu. Apvienojot Baložu un Ķekavas pašvaldības, šis bijis viens no amatiem, kas ticis likvidēts. No cita amata H. Ozoliņš atteicies, ilgstoši slimojis un visbeidzot izteicis vēlmi izbeigt darba attiecības, par ko saņēmis kompensāciju.

Savukārt A. Adats un H. Ozoliņš pašvaldību vēlēšanās kandidēja no «Latvijas Zemnieku savienības» saraksta.