21.06.2013 15:11

Svētku priekšvakarā pie jauna mēra tiek Olaines novads (papildināta)

Autors  Rolands Bartaševics un Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Svētku priekšvakarā pie jauna mēra tiek Olaines novads (papildināta) www.olaine.lv

No mūsu 18 reģiona novadiem pēdējais, kur pēc pašvaldību vēlēšanām vēl nebija ievēlēts jauns domes priekšsēdētājs, bija Olaines novads, kur tas beidzot izdarīts pirmajā jaunā sasaukuma sēdē 21. jūnijā.

Par Olaines novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts bijušais Olaines pašvaldības izpilddirektors Andris Bergs no Latvijas sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP), bet par viņa vietnieci ievēlēta partijas biedrene, bijusī šī amata īpašniece un arī domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Inta Purviņa, savukārt par otru vietnieku apstiprināts Aleksandrs Čmiļs no politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs", informē pašvaldība.

Sēdē iecelts arī pašvaldības izpilddirektors, un tas ir Ģirts Batrags.

A. Bergs šā gada pašvaldību vēlēšanās LSDSP sarakstā startēja ar otro numuru un pēc balsu skaita arī palika kā otrais. Par viņu ievilkti 805 plusiņi un 142 mīnusi. Tikmēr partijas saraksta līdere I. Purviņa, kura šogad pēc iepriekšējā domes priekšsēdētāja Jāņa Pavloviča aiziešanas mūžībā pildīja mēra pienākumus, vēlēšanās savākusi 10 070 "+" atzīmes un 304 svītrojumus.

Informācija tiks papildināta.

Iepriekš:
Olainē bez pārsteigumiem – laurus plūc iepriekšējā vadošā partija LSDSP