20.06.2013 20:39

Ķekavā ārkārtas sēdē ievēl trīs domes priekšsēdētāja vietniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

20. jūnijā ārkārtas Ķekavas novada domes sēdē tika ievēlēti trīs domes priekšsēdētāja vietnieki – Juris Krūmiņš, Andis Adats un Igoris Malinauskas.

Priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos būs J. Krūmiņš ("Reģionu alianse"), saimnieciskajos jautājumos – A. Adats ("Latvijas Zemnieku savienība"), sociālās lietās – I. Malinauskas (partija "Sadarbība"), kuri, vienlaikus pildot vietnieku pienākumus, vadīs arī attiecīgās jomas domes komiteju (Attīstības, Saimniecisko lietu un Sociālo lietu) sēdes, informē pašvaldība.

Domes deputātu balsojums bija šāds: par J. Krūmiņu nobalsoja 14 deputāti; par A. Adatu – 9 deputāti, pret – 5, par I. Malinauskas – par 14 deputāti.

Priekšsēdētāja vietnieki ir ar lielu pieredzi pašvaldības darbā un viņiem uzticētajās jomās, kā arī ar šo lēmumu tiek nodrošināta visu Ķekavas novada administratīvo teritoriju pārstāvniecība – Daugmales pagasta, Ķekavas pagasta un Baložu pilsētas.

"Novada panākumu atslēga ir saskaņota un uz attīstību orientēta, efektīva komanda. Tāpēc ar šo lēmumu – palielināt atbildību par novadam svarīgām jomām – mēs varam labāk sasniegt mērķus, lai novads attīstītos vienmērīgi. Man kā domes vadītājam ir būtiski, ka ir atbildīgie, kas tur roku uz pulsa par svarīgākajām jomām un atrisina problēmjautājumus operatīvi, uz domes sēdi virza rūpīgi izskatītus un sagatavotus lēmumus," uzsver jaunais Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks.

Viņaprāt, spējot deleģēt un palielinot vietniekiem atbildību, tiek uzlabota domes darba organizācija un efektivitāte, kā arī samazināts finansējums atalgojumam, jo priekšsēdētāja vietnieki nesaņems atsevišķu samaksu par komitejas vadīšanu.

Atgādinām, ka šodien, 20. jūnijā, pirmajā Ķekavas novada domes sēdē par Ķekavas novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Vidzemes partijas līderis Valts Variks, kurš pašvaldību vēlēšanās Ķekavas novadā ieguva vislielāko balsu skaitu. Par viņa kandidatūru nobalsoja 11 deputāti, pret – 3.