20.06.2013 14:20

Jūrmalas mēra krēslā atgriežas Truksnis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas mēra krēslā atgriežas Truksnis www.jurmala.lv

20. jūnijā notikušajā jaunievēlētās Jūrmalas pilsētas domes pirmajā sēdē par domes priekšsēdētāju ievēlēts Gatis Truksnis ("Zaļo un zemnieku savienība").

Sēdi vadīja Jūrmalas pilsētas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Aivars Griķis. Deputāta Gata Trukšņa kandidatūru domes priekšsēdētāja amatam izvirzīja viņa partijas biedrs, domes deputāts Romāns Mežeckis. Citi kandidāti netika izvirzīti, vēsta pašvaldības vietne www.jurmala.lv.


Balsošana notika atklāti, izmantojot vēlēšanu zīmes. Par Gati Truksni kā Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāju nobalsoja 11 no 14 sēdē klāt esošajiem deputātiem – Anita Adijāne, Iveta Blaua, Gunta Liepiņa, Irēna Kausiniece, Dace Riņķe, Arnis Ābelītis, Mārtiņs Stulpiņš, Romāns Mežeckis, Gatis Truksnis, Ligita Maziņa un Jānis Lediņš. Balsojumā atturējās "Saskaņas centra" deputāti Karina Sinkeviča, Aleksejs Volkovs un Larisa Loskutova.

Jaunievēlētais Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis bija Jūrmalas pilsētas domes deputāts arī iepriekšējā sasaukumā (ievēlēts no Centriskās partijas "Latvijas Zemnieku savienība", Kristīgi demokrātiskās savienības un partijas "LPP/LC" apvienotā saraksta) un no 2010. gada 9. septembra līdz 2013. gada 2. aprīlim bija domes priekšsēdētājs. Pirms tam, no 2004. līdz 2009. gadam, G. Truksnis bija Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektors.

1969. gadā dzimušais G. Truksnis mācījies Jelgavas 1. vidusskolā un Jelgavas Mūzikas skolā. Beidzis Latvijas Universitātes (LU) Svešvalodu fakultāti, specializējies angļu valodā un literatūrā. Vēlāk LU Juridiskajā fakultātē neklātienē ieguvis bakalaura grādu tiesību zinātnēs. G. Truksnis ir precējies, ģimenē audzina divus bērnus.

No 1990. līdz 1992. gadam G. Truksnis bijis SIA "Alternative" projektu direktors, no 1993. līdz 1998. gadam – SIA "Akkura" prezidents, no 1998. – Rīgas domes Finanšu departamenta iepirkumu speciālists. G. Truksnis strādājis Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā par juristu, pildījis arī pašvaldības SIA "Jūrmalas siltums" valdes locekļa pienākumus.