19.06.2013 18:08

Vēlētāju mīlētajam Salaspils mēram simpātijās atzīstas arī domes deputāti (pievienota fotogalerija)

Autors  Raivis Bahšteins
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Salaspils novada domes vadībā jauna seja – pirmais priekšsēdētāja vietnieks Zigmārs Zeimulis ("Zaļo un zemnieku savienība").

Savukārt priekšsēdētāja krēslu saglabājis Raimonds Čudars ("Vienotība"). Amatā paliek arī viņa otrā vietniece Malda Caune ("Vienotība").

Domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē trešdienas pēcpusdienā atklātā balsojumā par domes priekšsēdētāju ar 11 kolēģu deputātu balsīm "par", piecām "pret" un vienu "atturas" savu posteni otro sasaukumu pēc kārtas paturēja R. Čudars. Mērs pateicās par uzticību "pirmkārt, Dievam, otrkārt, vēlētājiem un, treškārt, – kolēģiem deputātiem". "Vienotības" Salaspils novada līderis 1. jūnija pašvaldību vēlēšanās saņēma 4085 vēlētāju balsis, no kurām 1613 bija atzīmes "+" un tikai 48 – svītrojumi.

Pret R. Čudara kandidatūru bija "Saskaņas centra" deputāti Vladislavs Haļuks, Poļina Ivļeva un Ludmila Federkova, kā arī Nacionālās apvienības Salaspils novada saraksta lokomotīves Jānis Nebars un Ansis Grantiņš, savukārt Aleksejs Urbanovičs ("Saskaņas centrs") balsošanas zīmi bija atstājis tukšu.

Nacionāļu līderis Salaspils novadā J. Nebars izvirzīja otru mēra kandidatūru – "Vienotības" pārstāvi Aizsardzības ministrijas parlamentāro sekretāru Veiko Spolīti, kurš gan savu kandidatūru noņēma, rīcību pamatojot ar iespējamu deputāta mandāta nolikšanu.

Priekšsēdētāja pirmais un otrais vietnieks tika ievēlēti ar vēl lielāku balsu pārsvaru. Z. Zeimulis izpelnījās 14 kolēģu pozitīvu vērtējumu, savukārt M. Caune – 13. Abi tika izvirzīti kā vienīgie kandidāti. Z. Zeimulis līdz šim pildīja pašvaldības Komunālā dienesta vadītāja pienākumus, un nu viņa atbildības joma būs novada attīstība. Savukārt M. Caunei šis būs jau otrais sasaukums domes priekšsēdētāja otrās vietnieces amatā, pārraugot sociālo jomu novadā. Viņu sveikt ar ziediem bija ieradušies vairāki vēlētāji, tostarp seniori un invalīdi.

Vēlēto amatu domē līdz ar Z. Zeimuļa ievēlēšanu zaudē Olga Pāvulīte ("Solidaritāte"). Viņa uzsvēra, ka viņas pēctecis "ir profesionālis, kura atrašanās domes priekšsēdētāja amatā ir apveicama". Arī R. Čudars komentēja, ka Z. Zeimuils "kā neviens cits sevi pierādījis praktiskā darbā".