19.06.2013 17:28

Lielmežs: Nākamajos četros gados darba netrūks

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs. Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs. Krišjānis Grantiņš

19. jūnijā jau paredzami beidzās pirmā Mālpils novada domes sēde pēc pašvaldību vēlēšanām, kurā atkārtoti par novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Aleksandrs Lielmežs ("Vienoti Mālpilij!").

Visticamāk, nākamajos četros gados Mālpils domē nekādi radikāli pavērsieni nav gaidāmi, jo, kā sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" norāda amatā pārvēlētais mērs, ir projekti un ieceres, kuras noteikti gribētos īstenot un kas bijušas aktuālas jau iepriekšējā sasaukumā.

Viens no sāpīgākajiem jautājumiem Mālpilī ir autoceļi. A. Lielmežs cer, ka tuvākajā laikā izdosies atrast saprātīgu risinājumu, kā uzlabot to kvalitāti. Viņš neizslēdz iespēju, ka nauda šim mērķim būs jāmeklē pašvaldības budžetā.

"Vēl viena lieta, kam gribam pievērsties, ir teritorijas labiekārtošana. Mums ir ļoti skaists parks, taču nepieciešams izstrādāt meliorācijas sakārtošanas projektu. Tamlīdzekļu nav," uzsver A. Lielmežs. Viņš cer, ka šim mērķim izdosies piesaistīt Eiropas Savienības vai valsts līdzekļus.

Kā trešo jomu, kura būs aktuāla arī nākamajos četros gados, viņš min iesākto energoefektivitātes paaugstināšanas programmu. "Izglītības iestādes esam nosiltinājuši, palicis kultūras centrs un dome. Nevarējām taču sākt paši no sevis," smejot saka ilggadējais Mālpils mērs.

Savukārt kā ceturto ieceri, ko noteikti gribētos realizēt, viņš min Mālpils sociālās aprūpes centra paplašināšanu, jo pieprasījums esot. Pašlaik tajā ir 33 vietas, kas ir nepietiekami. "Centra nākotne gan būs atkarīga no Eiropas Komisijas un mūsu Labklājības ministrijas," spriež A. Lielmežs.

No A. Lielmeža pārstāvētās vēlētāju apvienības "Vienoti Mālpilij!" domē iekļuva astoņi deputāti un viens no saraksta "Visu Mālpilij – Visu Latvijai". Tādēļ likumsakarīgi, ka visi astoņi deputāti, izņemot pašu A. Lielmežu, sēdē nobalsoja par viņa atkārtotu ievēlēšanu novada domes priekšsēdētāja amatā.