19.06.2013 15:43

Ādažos būs jauns mērs; visticamāk – Valērijs Bulāns

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Līdzšinējais Ādažu novada domes priekšsēdētājs Pēteris Balzāns jau iepriekš izteicās, ka nealkstot atkārtoti kļūt par novada domes priekšsēdētāju. Līdzšinējais Ādažu novada domes priekšsēdētājs Pēteris Balzāns jau iepriekš izteicās, ka nealkstot atkārtoti kļūt par novada domes priekšsēdētāju. Krišjānis Grantiņš

20. jūnijā plkst. 14 notiks jaunās Ādažu novada pašvaldības domes pirmā sēde, kurā tiks ievēlēts domes priekšsēdētājs un priekšsēdētāja vietnieks, kā arī tiks izveidotas vairākas deputātu komitejas.

Tā kā visvairāk vietas šajā Pierīgas novadā ieguva partija "Reģionu alianse", kuras pārstāvis ir arī līdzšinējais mērs Pēteris Balzāns, politiskais spēks izvirzījis arī savu novada domes priekšsēdētāja amata kandidātu. Tas ir Valērijs Bulāns, informē "Reģionu alianses" Ādažu nodaļas vadītājs Juris Krūze.

Kā liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas vietnē, Valērijs Bulāns bijis piektais "Reģionu alianses" sarakstā, saņēmis 141 plusiņu un 98 svītrojumus. Viņš ir vairāku uzņēmumu valdes loceklis un kā deputāts darbojies arī iepriekšējā sasaukumā.

No "Reģionu alianses" Ādažu domē ievēlēti seši deputāti: Valērijs Bulāns, Kerola Dāvidsone, Liāna Pumpure, Pēteris Balzāns, Jānis Ruks un Pēteris Pultraks. Vēl ievēlēti trīs deputāti no "Zaļo un zemnieku savienības", divi no "Vienotības" un tikpat no "Saskaņas centra", pa vienam no "Sadarbības", kā arī Nacionālās apvienības ""Visu Latvijai!"-TB/LNNK" saraksta.