19.06.2013 11:16

FOTO: Trapiņš paliek Ikšķiles mērs, izpilddirektors atsakās no deputāta krēsla

Autors  Ogrenet.lv/Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja amatā atkārtoti tika ievēlēts Indulis Trapiņš. Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja amatā atkārtoti tika ievēlēts Indulis Trapiņš. Ogrenet.lv

19. jūnijā notikušajā Ikšķiles jaunā sasaukuma pirmajā domes sēdē pārsteigumi izpalika. Par novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts esošais mērs Indulis Trapiņš.

Priekšsēdētāja amatam tika virzīts ne tikai Indulis Trapiņš, bet arī aizvadītā sasaukuma domes izpilddirektors Guntars Kurmis, kuru citu deputātu vidū izcēla "Apvienības "Iedzīvotāji"" deputāts Edgars Logins.

I. Trapiņa kandidatūru atbalstīja 12 deputāti, bet G. Kurmi – tikai viens. Par priekšsēdētāju balsoja tikai 13 no 15 deputātiem, jo uz sēdi nebija ieradušies divi jaunievēlētie tautas priekšstāvji – Kaspars Upacieris, zināms arī kā Ufo, un basketbola treneris un bijušais spēlētājs Igors Miglinieks.

"Paldies visiem vēlētājiem, kuri izrādīja atbalstu un ievēlēja mūs, deputātus, šim grūtajam darbam, proti, vadīt novadu. Ar kolēģiem jau esam runājuši, un uzskatu, ka nav vajadzības veidot koalīcijas, opozīcijas un pozīcijas, jo mums ir jāstrādā novada iedzīvotāja labā," tā pēc sēdes teica atkal ievēlētais Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

Viņš šajās pašvaldību vēlēšanās bija pirmais numurs "Vienotības" sarakstā un savāca 1139 plusiņus un 43 svītrojumus. Tas ir krietni vairāk nekā Valentīnam Špēlim, kurš bija 11. kandidāts "Vienotības" listē, bet, tā kā viņam vēlētāji bija ielikuši 343 plusiņus un 132 mīnusus, V. Špelis pakāpās uz otro vietu. 

Pirmais jaunievēlētās domes lēmums bija atbrīvot deputātu Guntaru Kurmi no šī pienākuma. Arī viņš startēja no "Vienotības" kā otrais, taču vēlētāju 284 plusiņi un 188 svītrojumi nobīdīja viņu uz ceturto pozīciju. Lēmumu atbrīvot G. Kurmi no deputāta pienākuma pildīšanas atkal ievēlētais mērs I. Trapiņš skaidroja pavisam vienkārši: "Kurmja kungs lieliski strādā izpilddirektora amatā. Būtu grūti atrast viņam atbilstošu aizvietotāju." Abus amatus viņam liedz apvienot likuma normas.

Savukārt G. Kurmis atzina, ka viņam, protams, vēlēšanu rezultāts bijis savā ziņā pārsteigums: "Esmu iesācis ļoti daudz darbu un gribu redzēt šo projektu realizāciju no izpilddirektora skatpunkta." G. Kurmja vietā deputāta pienākumus pārņems Ikšķiles novada domes juriste Dace Kļaviņa.


2013. gada Ikšķiles novada pašvaldības vēlēšanās 8 no 15 deputātu vietām ieguva partija "Vienotība". Savukārt "Zaļo un zemnieku savienības" vēlētāju saņemtais atbalsts ļāva tikt pie trim vietām, Nacionālās apvienības ""Visu Latvijai!"-TB/LNNK" – divām, "Apvienības "Iedzīvotāji"" – arī divām.