18.06.2013 18:27

Baldonē vadības groži paliek Karinas Putniņas rokās; ievēlēts jauns vietnieks (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz nākamajiem četriem gadiem deputāti un iedzīvotāji uzticību pauduši līdzšinējai domes priekšsēdētājai Karinai Putniņai. Uz nākamajiem četriem gadiem deputāti un iedzīvotāji uzticību pauduši līdzšinējai domes priekšsēdētājai Karinai Putniņai. Krišjānis Grantiņš

Jaunā sasaukuma pirmajā domes sēdē Baldones novadā par priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēta līdzšinējā pašvaldības vadītāja Karina Putniņa, bet viņas vietnieka amatu turpmāk ieņems Jānis Eglītis.

K. Putniņa pašvaldību vēlēšanās startēja no politiskās partijas "Reģionu alianse", bet J. Eglītis pārstāv Nacionālo apvienību (NA) ""Visu Latvijai!"-TB/LNNK", taču priekšsēdētājas vietnieka amatam viņu izvirzīja partija "Vienotība". K. Putniņa vēlēšanu biļetenos ieguvusi 370 atzīmes "+", bet 116 reizes tikusi svītrota. No viņas pārstāvētās partijas ievēlēts arī Helmuts Nezinis, Andris Vidžis, Jānis Dūmiņš, Ivars Pundiņš, Solvita Freiberga, Inese Lagzdiņa un Žanis Gauja.

Savukārt Jānis Eglītis ieguvis 57 atzīmes "+" un 30 reizes ticis svītrots. Deputāts iepriekš strādājis par deputāta palīgu Saeimā. No viņa pārstāvētā politiskā spēka domē iekļuvis arī Andris Mačs un Sandijs Stanguts.

K. Putniņa par Baldones novada domes priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēta ar 11 balsīm "par" un četrām "pret", vēsta aģentūra LETA. Sēdes laikā izvirzīta arī "Vienotības" saraksta pirmā numura Baldones novadā Edmunda Valanša kandidatūra, ko atbalstījuši četri deputāti. Tāpat sākotnēji par priekšsēdētāja amata kandidātu izvirzīts arī Žanis Gauja (''Reģionu alianse''), taču viņš savu kandidatūru atcēla.

Kā paskaidroja novada izpilddirektore Ilze Simsone, par K. Putniņu savas balsis atdevuši astoņi no "Reģionu alianses" un trīs no NA saraksta ievēlētie deputāti.

Baldones novada domes vēlēšanās par Karinas Putniņas pārstāvēto partiju "Reģionu alianse" nobalsojuši 985 jeb 52,99 % vēlētāju, K. Putniņai saņemot visvairāk balsu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie vēlēšanu rezultāti.

Šai partijai ar 347 jeb 18,67 % balsu seko partija "Vienotība", 307 jeb 16,51 % balsu saņēmusi NA, savukārt 114 jeb 6,13 % balsu saņēmusi partija "Sadarbība". 5 % barjeru nav spējusi pārvarēt partija "Par prezidentālu republiku".

Tātad no 15 Baldones novada domes deputātu krēsliem astoņi pieder "Reģionu aliansei", pa trim NA un "Vienotībai", bet viens – "Sadarbībai".


Iepriekš:
Baldonē un Carnikavā vēlētāji dod priekšroku dāmu vadītajām partijām