17.06.2013 13:04

Sējas novadā bez izmaiņām – līdzšinējais mērs turpina piekto termiņu pēc kārtas, citu kandidātu nav (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Pats svarīgākais, ka aizvien paši varam lemt savā mazajā novadā, ka neesam pārdalīti un saraustīti. Esmu dzirdējis cilvēkus sakām: "Redz, kā tam Guntim tomēr izdevās noturēt novadu!"" teic G. Liepiņš. "Pats svarīgākais, ka aizvien paši varam lemt savā mazajā novadā, ka neesam pārdalīti un saraustīti. Esmu dzirdējis cilvēkus sakām: "Redz, kā tam Guntim tomēr izdevās noturēt novadu!"" teic G. Liepiņš. Krišjānis Grantiņš

17. jūnijā Sējas novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts līdzšinējais domes vadītājs Guntis Liepiņš (vēlētāju apvienība "Tēvzeme").

Politiķim šis būs jau piektais termiņš novada mēra amatā. Par domes priekšsēdētāju G. Liepiņš ievēlēts vienbalsīgi, citas mēra amata kandidatūras sēdes laikā nav izvirzītas. "Protams, prognozes jau bija, bet iekšēji ne tik labas," atzīst ilggadējais novada priekšsēdētājs un uzsver, ka ar aģitāciju pirms vēlēšanām neesot nodarbojies.

"Vienmēr esmu vadījies pēc principa, ka iedzīvotāji redz manus darbus. Gribat – vēliet, ja esmu apnicis – nevēliet." Noprecizējot, cik gadi jau aizvadīti priekšsēdētāja amatā, G. Liepiņš pajoko: "Labs cilvēks, bet tik ilgi te sēž! 16 gadi." Atskatoties iepriekšējā četrgadē, novada priekšsēdētājs lepojas ar paveikto izglītības jomā: izremontēto Sējas pamatskolu, izveidoto bēbīšu skolu, bezmaksas pusdienām skolēniem. Kamēr valstī vēl tikai definē, kas īsti ir bezmaksas izglītība, Sējā šajā jomā brīnumi nav gaidāmi un skolēni jau tiek nodrošināti ar bezmaksas mācību līdzekļiem.

Par būtiskāko panākumu novada priekšsēdētājs sauc to, ka Sējas novads nav pievienojies kādam lielākam kaimiņu novadam. "Negribu par to tagad spriest, bet vēl nav zināms, vai šādā situācijā būsim arī pirms nākamajām vēlēšanām. Viennozīmīgi varu teikt, ka lauka pārredzamība ir labāka, ja vieta nav liela, – tā var operatīvāk strādāt un saprast vajadzības." Nākamās četrgades svarīgāko uzdevumu plānā viņš ierindo ceļu sakārtošanu, tūrisma attīstību, estrādes izveidi, kā arī izglītības un kultūras jomas pilnveidošanu.

Būtiskas izmaiņas domes darbā G. Liepiņš neprognozē, jo iepriekšējā sasaukuma rindas nomainījuši tikai divi deputāti – Normunds Broks ("Tēvzeme") un Aivars Bisnieks ("Mēs – Sējas novadam!"), kuri pašvaldības domē strādās pirmo reizi. Vienbalsīgi deputāti nobalsojuši arī par domes priekšsēdētāja vietnieka amatu, ko turpmāk pildīs novada sociālās palīdzības organizatore un bibliotēkas vadītāja Inta Petrova ("Tēvzeme").

Jau ziņots, ka Sējas novada domes vēlēšanās pārliecinoši uzvarēja līdzšinējā novada domes vadītāja Gunta Liepiņa pārstāvētā partija "Tēvzeme", par kuras deputātu kandidātuj sarakstu balsis atdevuši 766 jeb 80,72 % vēlētāju. Savukārt par politiskā spēka vienīgo konkurentu - partiju "Mēs - Sējas novadam!" - dotas 158 jeb 16,65 % balsu. No deviņām Sējas novada domes deputātu vietām septiņas tiks "Tēvzemei", bet divas - partijai "Mēs - Sējas novadam!".