13.06.2013 19:53

Stopiņu domē bez izmaiņām: Pumpurs un Paulāne saglabā amatus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šajā nedēļā uz pirmo sēdi sanāca jaunievēlētā Stopiņu novada dome. Tās galvenais uzdevums – ievēlēt mēru, viņa vietnieku un komiteju sastāvu.

Nekādu īpašu pārsteigumu tajā gan nebija, jo amatu saglabāja līdzšinējais novada domes priekšsēdētājs Jānis Pumpurs. Viņš kā pirmais numurs ar 984 plusiem un 84 svītrojumiem tika ievēlēts no politiskās partijas "Reģionu alianse". Amatu saglabāja arī J. Pumpura līdzšinējā vietniece un partijas biedrene Vita Paulāne. Viņas "kontā" bija 624 plusi un 113 svītrojumi. Tāpat tika ievēlēti komiteju sastāvi, kuri uz pirmajām sēdēm sanāks jau nākamajā nedēļā, vēsta pašvaldības portāls. 

Jāatgādina, ka Stopiņu novadā uzvaras laurus plūca "Reģionu alianse", kuras līderis ir pašreizējais mērs Jānis Pumpurs. Šī partija pašvaldību vēlēšanās saņēma 53,46 % vēlētāju atbalstu un līdz ar to ieguvusi astoņas no 15 deputātu vietām. Jaunajā Stopiņu novada domes sasaukumā ievēlēta arī Iveta Vīksne, Daiga Brigmane, Atis Senkāns, Ainārs Vaičulens, Līga Kurzemniece un Jānis Koponāns.

Par "Saskaņas centru" balsi atdeva 24,19 % vēlētāju, tā šis politiskais spēks jaunajā sasaukumā ieguvis četrus deputātu krēslus. No "Saskaņas centra" ievēlēti Jurijs Vasiļjevs, Larisa Šefere, Boriss Smirnovs un Sergejs Masļakovs.

Par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" vēlēja 12,47 % balsstiesīgo, kas tai devis divus deputāta mandātus. No apvienības ievēlēti Aldis Grunde un Dzintars Saliņš.


Par "Vienotību" Stopiņos balsoja 5,95 % vēlētāju, kas ļāva tai iegūt vienu deputāta mandātu Stopiņu novada domes jaunajā sasaukumā. Ievēlēts Jānis Leimans. Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija saņēmusi 1,94 % vēlētāju atbalstu, bet Reformu partija – 0,91 %, šie abi politiskie spēki nav ieguvuši pārstāvniecību jaunajā Stopiņu novada domes sasaukumā. Stopiņu novadā nobalsoja 49,41 % vēlētāju.